LUCESCU: “BENİM ARKAMDA BAŞARILARLA DOLU BİR TARİH VAR”

Mircea Lucescu, genç bir takım oluşturduklarını ve sistem kurmaya çalıştığını söyledi. eleştirilere ise sert cevap verdi.

Hazırlık maçında Ukrayna ile 0-0 berabere kalan Türkiye A Milli Futbol Takımı’nın teknik direktörü Mircea Lucescu, yeni bir takım kurmaya çalıştığını söyledi. Oyuncuların kendi kulüplerinde oynamadığından yakınan tecrübeli çalıştırıcı sonucun ilgisini çekmediğini ve bir sistem kurmaya çalıştığını belirtti. Kendisini eleştirenlere ise sert sözler yanıt verdi. Lucescu’nun açıklamaları şöyle:

“BEN BİR SİSTEM KURMAYA ÇALIŞIYORUM” 

Bu bir hazırlık maçı. Shevchenko ile konuştuk zaten bu maçı alırken. Ukrayna da gençti, biz de. Ama onların oyuncuları Şampiyonlar Ligi’nde, UEFA Avrupa Ligi’nde oynuyor. Sorun değil, bunu da aşacağız. Sonuç ilgimi çekmiyor. Ben bir sistem kurmaya çalışıyorum. Kimin üzerine sistem kuracağımı düşünüyorum. Devamlılık lazım. Geçen seneden, bu seneye 8-9 önemli oyuncu var. Başka oyuncu yok. Yoklar yani.”

Mircea Lucescu, mart ayına kadar zamanları olduğunu belirterek Ukrayna gibi hızlı oynayan bir takım olmak istediklerini söyledi.
MART’A KADAR SÜREMİZ VAR”

Oyuncular umarım kendi kulüplerinde de oynarlar. Mart’a kadar süremiz var. Umarım kendi kulüplerinde oynadıktan sonra ne oynadıklarını bilerek tekrar toplanacağız. Ukrayna, kendi grubunda birinci oldu. Hızlı oynayan, genç bir ekip. Bizim de onlar gibi olmamız ve o seviyede oynamamız lazım.”

“BENİ ELEŞTİRENLER KİM, SEVİYELERİ NEDİR?”

Mircea Lucescu ‘tazminat almak için gitmiyor’ söylentileri hakkında ise “Ne söylememi istiyorsunuz? Beni eleştirenler kim? Seviyeleri nedir? Kritikleri ile Milli Takım’a yardım etmiyorlar ki. Tek bildikleri polemik yaratmak. Bunları söyleyenlerin seviyeleri ne? Bu işin kompetanı değil onlar. Konuşan insanların beni beğenmesine gerek yok.

Benim arkamda başarılarla dolu tarih var. Kontrat falan bunları konuşanlar ne diyor, bilmiyorum. Benim mesleğime ve insanlığa saygım var. Gençleri daha ileriye taşımak için yazılar yazmaları, konuşmaları gerekirken sadece eleştirmek için konuşuyorlar. Bu mantıklı değil.” cevabını verdi. (Kaynak: İPA)