ROMANYA’DA EMLAK SATIŞLARI DÜŞMESİNE RAĞMEN FİYATLAR AB ORTALAMASININ ÜSTÜNDE SEYREDİYOR

ANC istatistiklerine göre konutların en pahalı satıldığı şehir Cluj Napoca.
ROMANYA HABER / Bükreş 

Romanya genelinde konut satışlarında önemli düşüş yaşanıyor. İstatistiklere göre geçen yılın aynı dönemine göre konut satışları yüzde 50 civarında azaldı. Ancak fiyatlar AB ortalamasının üstünde seyrediyor.

Devletin desteklediği “ilk ev” kampanyasına rağmen ev satışlarında hareket yok. Ağustos- Eylül ayları arasında geçen yılın aynı dönemine göre ülke genelinde satışlar yüzde 30, Bükreş’te ise satışlar yüzde 50 gibi yarı yarıya düştü. Ekim ayında hafif bir artış kaydedilse de pazardaki düşüş engellenemiyor.

Geçen yıl 1300 konutun satıldığı Cluj Napoca, en fazla satışların düştüğü illerin başında geliyor. Bu yıl Cluj’da satılan konut sayısı ise 600’ü geçmemiş.

Ulusal Kadastro Ajansı (ANC)’nın verilerine göre bu yıl ülke genelinde toplam 52.000 konut satıldı.

Ekim itibariyle emlak sektöründe (ev-arsa-konut dahil) sektörde yapılan alım – satım anlaşmaları bir önceki seneye göre 9000 azalmış.

Agerpres’te yer alan haberde ise AB ülkeleri içerisine en pahalı konut sıralamasında Romanya; Slovenya ve Malta’dan sonra 3’üncü sırada yer alıyor.

Imagine similară
Ulusal Kadastro Ajansı (ANC)’nın verilerine göre bu yıl ülke genelinde toplam 52.000 konut satıldı.

KONUT PAHALILIĞINDA CLUJ BİRİNCİ, BÜKREŞ İKİNCİ SIRADA

ANC istatistiklerinde Romanya’da satılan konutların ortalama metrekare fiyatı 1.220 Euro olarak seyrediyor. Ülkenin en pahalı konutları Cluj Napoca’da alıcı buluyor. Buna göre Cluj’da ortalama konut fiyatının metrekaresi 1351 Euro’dan satılıyor.

Başkent Bükreş ise metrekaresi 1.319 Euro ile Cluj’dan sonra konut pahalılığında ikinci sırada yer alıyor.

Bükreş’i. metrekare fiyatı 1.210 Euro ile Timişoara, 1.148 Euro ile Köstence, 1.065 Euro ile Braşov ve 1.046 Euro ile Iaşi (Yaş) ili takip ediyor.