İKTİDAR PARTİSİ (PSD) TOPLANTISINDAN KABİNEDE REVİZYON KARARI ÇIKTI

ROMANYA HABER / Bükreş 

Başbakan Viorica Dăncilă, bugün düzenlenen Sosyal Demokrat Parti (PSD) Yönetim Kurulu toplantısı ile ilgili açıklamalarda bulundu. Parti Yönetimine her Bakanlığın çalışmaları ile ilgili ayrı ayrı rapor sunduğunu belirten Dăncilă, toplantıdan bazı bakanlıklarda değişiklikler yapılması ile ilgili karar çıktığını açıkladı.

Agerpres’te yer alan habere göre bugün istifasını veren Savunma Bakanı Mihai Fifor’un yerine Gabriel Leş’in getirilmesi kararlaştırıldı.

Çalışma Bakanı Olguţa Vasilescu’nun Ulaştırma Bakanı Lucian Şova’nın yerine getirilmesi planlanırken,  Vasilescu’nun yerine ise Marius Budău düşünülüyor.

Ayrıca Kültür Bakanı George Ivaşcu’nun yerine de Mihai Breaz’ın getirilmesi planlanıyor.

Ekonomi Bakanı Dănuţ Andruşcă’nın yerine de Niculae Bădălău getirilecek. Bölgesel Kalkınma Bakanı Paul Stănescu’nun yerine ise Ilan Laufer’in atanması planlanıyor.

Toplantıda PSD’li Belediye Başkanı Gabriela Firea’ya partinin siyasi desteğinin çekilip-çekilmemesi konusu da gündeme geldi.

Firea, bugün PSD yönetiminin toplantısı öncesinde yaptığı açıklamada PSD Bükreş İl Başkanlığını görevini bıraktığını açıklamıştı.