MAHKEME, METRO GREVİNİ ‘YASADIŞI’ İLAN ETTİ.. SENDİKACILAR KARARA UYMAYACAKLARINI AÇIKLADI

Bükreş Mahkemesinin uyarı grevi ile ilgili aldığı karar nedeniyle, önümüzdeki çarşamba günü yapılması planlanan genel grevin de iptal edildiği duyuruldu.
ROMANYA HABER / Bükreş 

Bükreş Mahkemesi, Metro çalışanları sendikasının daha yüksek maaş talebiyle geçen hafta yaptığı iki saatlik “uyarı grevi”nin yasadışı olduğuna hükmetti. Karar, temyize açık.

Metro yönetimi, sendikanın önümüzdeki Çarşamba günü saat 04.00- 16.00 arası yapmayı planladığı genel grevin de bu karar çerçevesinde yasadışı olduğu için iptal edilmesi gerektiğini açıkladı.

GERİ ADIM ATMAYAN SENDİKA, ÇARŞAMBA GÜNÜ ‘GENEL GREV’ KARARINDA ISRARLI

Bükreş Mahkemesinin geçen haftaki geçici grevi yasa dışı ilan etmesi ile ilgili bir basın toplantısı düzenleyen Metro Çalışanları Sendikası (USLM) yetkilileri ise, 21 Kasım çarşamba günü saat 04.00-16.00 arasında yapmayı planladıkları genel grev kararından vazgeçmediklerini açıkladı.

Digi 24’te yer alan habere göre sendikacılar olarak mahkeme kararına rağmen herhangi bir geri adım atmayacaklarını ve Çarşamba günü planladıkları genel grevi gerçekleştireceklerini açıklayan USLM temsilcisi Florin Crișu, “Grevi ancak Metrorex yönetimi taleplerimizi kabul ederse iptal ederiz. Ancak bu konuda da herhangi bir anlaşma belirtisi yok. Daha önce kararlaştırdığımız gibi çarşamba günü genel greve gideceğiz.” dedi.

Imagini pentru USLM Florin Crișu

Sendika ile yönetim arasındaki anlaşmazlık devam ediyor

Sendika yönetimi, çalışanların maaşlarına yüzde 40 oranında zam yapılmasını, yönetim ise yüzde 20’den fazla zam yapamayacaklarını, aksi takdirde metro biletlerine yüksek oranda zam yapmak mecburiyetinde kalacaklarını belirtti.