ULUSLARARASI GAUDEAMUS KİTAP FUARINI İKİ GÜNDE BİNLERCE KİŞİ ZİYARET ETTİ

ROMANYA HABER / Bükreş

Bükreş’teki Romexpo Fuar alanında düzenlenen Romanya’nın en kapsamlı kitap fuarı Târgului Gaudeamus’u iki günde binlerce kişi ziyaret etti.

Bu sene 25’incisi gerçekleştirilen fuarı, Romanya Radyosu ile Romexpo fuar merkezi birlikte organize ediyor.

“Birliğin yüzüncü yılı” başlığıyla düzenlenen fuar süresince yayınevleri, yeni kitap ve eserleri tanıtırken, stantlarda düzenlenen tanıtım toplantıları ve yuvarlak masa tartışma, sergi programları en çok ilgi çeken etkinliklerin başında geliyor.

Eğitim’den geziye, çocuk kitaplarından yemek kitaplarına kadar binlerce eser kitap kurtlarını bekliyor. Ünlü yazarlar, fuar süresince düzenlenen tanıtım etkinliklerinde okurlarla buluşup kitaplarını imzalıyor.

“Romanya gazeteciliğin tarihi” konusunda bir konuşma yapan gazeteci Marian Petcu ülkedeki gazeteciliğin geldiği aşamaları tek tek aktardı.

Bu seneki fuarın onur konuğu ise Romanya Akademisi Başkanı Ioan-Aurel Pop.

Fuarda Romanya’nın Birliğinin 100’üncü yıldönümü nedeniyle özel bir stand açıldı. Stand’ta Bükreş Belediyesiyle bağlantılı Romanya Ulusal Edebiyat Müzesi, Başkent Müzesi ortak etkinlikler ve sergiler düzenliyor.

300 yayınevinin katıldığı ve yaklaşık 900 etkinlik düzenlenmesi planlanan fuar, her gün 10.00 ile 20.00 arasında açık kalacak. 5 gün sürecek fuar, 18 Kasım pazar akşamı sona erecek.