CUMHURBAŞKANI KLAUS IOHANNİS ONAYLADI: ECATERİNA ANDRONESCU 4’ÜNCÜ KEZ EĞİTİM BAKANI

4’üncü kez Milli Eğitim Bakanlığı’na getirilen Ecaterina Andronescu, PSD yönetiminin ortak kararı ile Bakanlığa aday gösterilmişti.
ROMANYA HABER / Bükreş 

Cumhurbaşkanı Klaus Iohannis, hükümetin büyük ortağı PSD’nin aday gösterdiği Ecaterina Andronescu’nun (70) Eğitim Bakanlığına atama kararnamesini onayladı.

Iohannis, Bakanlığa geçici olarak vekalet eden Rovana Plumb’un görev süresinin sona ereceği gün Ecaterina Andronescu’yu Bakanlığa atama kararnamesini imzaladı.

4’üncü kez Milli Eğitim Bakanlığı’na getirilen Andronescu, PSD yönetiminin ortak kararı ile Bakanlığa aday gösterilmişti.

Yeni Eğitim Bakanı Ecaterina Andronescu, Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nda (Cotroceni) düzenlenecek yemin töreninden sonra göreve başlayacak.

Eski Eğitim Bakanı Valentin Popa, iki ay önce Macar azınlığı ile ilgili yaptığı açıklamaları nedeniyle Macar Partisi UDMR’nin tepkisini çekmiş ve görevinden istifa etmişti. Popa’nın yerine iki aydır Milli Eğitim Bakanlığı görevini geçici olarak AB Fonlarından Sorumlu Bakan Rovana Plumb yürütüyordu.