AB BAKANLIĞINA ATANAN GEORGE CİAMBA YEMİN EDEREK GÖREVE BAŞLADI

AB Bakanlığı’na atanan George Ciamba, Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nda düzenlenen törenle yemin ederek görevine başladı. Daha önce Dışişleri Bakanlığı’nda kıdemli diplomat olan George Ciamba, aralarında Ankara’nın da bulunduğu Romanya’nın çeşitli ülkeler nezdinde Büyükelçilik görevlerinde bulunmuştu.
ROMANYA HABER / Bükreş

Victor Negrescu’nun istifası ile boşalan Avrupa ile İlişkiler (AB) Bakanlığına Dışişleri Bakanlığı Sekreteri George Ciamba atandı.

Cumhurbaşkanı Klaus Iohannis, AB Bakanlığına atanan George Ciamba’yı kabul ederek görevinde başarılar diledi 

Atama Cumhurbaşkanı Klaus Iohannis tarafından onaylandı. Ciamba, bu sabah Cumhurbaşkanlığı Sarayı’da (Cotroceni) düzenlenen törenle yemin ederek göreve başladı.

AB Bakanı George Ciamba’nın yemin töreninde Hükümet kabinesi de hazır bulundu

Dışişleri Bakanlığı’nda kıdemli diplomat olan George Ciamba, aralarında Ankara’nın da bulunduğu Romanya’nın çeşitli ülkeler nezdinde Büyükelçilik görevlerinde bulunmuştu.

Ciamba, son olarak Dışişleri Bakanlığı (MAE) Devlet Sekreteri görevinde bulunuyordu.

IOHANNİS: “ECATERİNA ANDRONESCU’NUN EĞİTİM BAKANLIĞI ATAMASINI İNCELİYORUM”

Boş bulunan Eğitim Bakanlığı’na ise Ecaterina Andronescu’yu aday gösteren Hükümetin bu teklifini incelediğini belirten Cumhurbaşkanı Klaus Iohannis, “PSD tarafından ismi Eğitim Bakanlığı için gönderilen Ecaterina Andronescu’nun adaylığı yazısını şu anda inceliyorum. Henüz karar vermedim” dedi.

Ecaterina Andronescu

Ecaterina Andronescu, daha önce; 2012 ve 2009 Hükümet dönemlerinde iki dönem Eğitim Bakanlığı görevlerinde bulunmuştu.