BU DA SUCEAVA’LI TEMEL’İN PROJESİ!.. 300 METRELİK YOLA 9 YAYA GEÇİDİ YAPTILAR

İSMİNİ “YAYA GEÇİT SOKAĞI” OLARAK DEĞİŞTİRDİLER: Suceava’nın ücra bir köşesinde yer alan 300 metre uzunluğundaki Strada Bogdan Vodă üzerinde 9 yaya geçidi yapılmasına tepki gösteren çevre sakinleri sokaklarının ismini şimdi “Yayalar geçidi sokağı- Strada Zebrelor” olarak adlandırıyor.
ROMANYA HABER / Bükreş

Romanya’nın en çok yaya çizgisi bulunan sokağı (Strada Bogdan Vodă) ülkenin kuzeydoğu ucunda bulunan Suceava’da trafiğe açıldı. Ancak yolun bir kusuru var. Şehir merkezindeki ücra bir noktada yer alan 300 metrelik sokağın üzerine görülmemiş şekilde 9 yaya çizgili geçit yapılması eleştirilere neden oluyor.

Sokak sakinlerinden birisi espri yaparak “Burada her eve bir tane yaya geçit çizgisi düşüyor.” diyor.

Yoldaki anormal yaya çizgilerini eleştiren ve gelen cezalara tepki gösteren çevre sakinleri, ‘yıllardır yolumuzun asfalt olmasını bekledik. Asfalt yaptılar fakat bu sefer de 300 metrelik uzunluğu olan üzerine 9 tane yaya geçit çizgisi yaptılar. Bogdan Vodă sokağının çevresinde ancak 25 kişinin arabası var. Sokağımızda bu kadar yoğun bir trafik yok. Kaldırımlarımız çok dar. Harcanan boyaya yazık.” diye tepki gösterdiler. Zaten dar olan sokakta yolun yaya çizgili kısımlarına araç park etmek de yasak.

stirisuceava.net gazetesinde yer alan habere göre bölgedeki trafik polisleri de yoldaki yaya geçitleri için kendilerinden izin alınmadığını ve kendilerine sorulmamasından yakınıyor. Yolun bu şekliyle trafik yetkililerinden onay almasının mümkün olmadığı belirtiliyor.

Tartışmaya katılan Suceava Belediye Başkan Yardımcısı Lucian Harsovschi ise yoldaki yoğun yaya işaretlerini savunarak, birçok sokakla kesişme noktası olması nedeniyle buradaki yayaların güvenliği için böyle bir uygulama yaptıklarını söyledi.