ABD’Lİ YAZAR ROMANYA İZLENİMLERİNİ NY TİMES’A YAZDI: BÜKREŞ, BASKICI DÖNEMİN İZLERİNİ ÜZERİNDEN ATIYOR

ROMANYA HABER / Bükreş

Amerikalı yazar Susanne Fowler, kısa bir süre önce ziyaret ettiği Bükreş izlenimlerini The New York Times için kaleme aldığı yazısında değerlendirdi.

“Bükreş’te 36 Saat” başlıklı gezi yazısında Fowler, “Romanya’nın başkenti Bükreş, on yıllardır süren baskılardan sıyrılıyor. Şehrin parkları, İtalyan tarzı restoranları, kafeleri ve müzeleri her gün dolup dolup taşıyor.” yorumunu yapıyor.

Bükreş’i kişniş baharatına benzeten bir Romen vatandaşının “Ya onu seversiniz ya da nefret edersiniz” sözlerine atıfta bulunan Amerikalı yazar, ‘Avrupa’nın pahallı tadlarını ucuza bulabileceğiniz bu şehri sevmeniz için çok nedeniniz var..“ diyor.

Romanya’nın AB ülkesi olmasına rağmen henüz Euro bölgesinde olmadığını aktaran Fowler, Bükreş’in geçmişin acımasız dönemini geride bırakıp şimdi hükümetin yolsuzluk iddialarıyla uğraşsa da günümüzün başkentinde, zengin bir etnik kültür, yeniden canlanan el sanatları, tiyatro, güzel parklar ve canlı eğlenceli geceler sizi bekliyor“ tavsiyesinde bulunuyor.

Bükreş’te cuma gününden başlayarak 3 günlük bir haftasonu geçiren yazar, gezisine; Pentagondan sonra dünyanın ikinci büyük binası sayılan Çavuşesku’nun ihtişamlı Sarayı ile başlıyor.. Daha sonraki günlerde, sırasıyla; Çeşmeci, Herastrau parkı, Victoria’daki tarihi turistik mekanları, restoran ve eğlence merkezlerinde geçirdiği harika anlara övgülerde bulunuyor.

Ayrıca, Ateneul Român’da canlı müzik keyfinin tadına varılabileceğini belirten yazar, Köy Müzesindeki harika sanat atölyelerinde küçük bir Romanya gezintisi yapmayı öneriyor..