1 OCAK’TAN İTİBAREN CLUJ’U ZİYARET EDECEK TURİSTLER VERGİ ÖDEYECEK

Geçen yıl 470 bin turistin ziyaret ettiği Cluj Napoca şehrinde 1 Ocak 2019'dan itibaren ek turist vergisi uygulaması başlayacak.
ROMANYA HABER / Cluj Napoca 

Cluj-Napoca Belediyesi, önümüzdeki seneden itibaren (1 Ocak 2019) şehri ziyaret edecek turistlerden dolaylı vergi tahsil edecek.

Ziyaretçiler, hangi otel veya pansiyon olursa olsun konaklama ücretine ek olarak 5 ley (1 Euro) turist vergisi ödeyecek. Uygulamanın benzerinin, birçok AB ülkesindeki turistik şehirlerde başarıyla uygulandığını belirten Cluj Napoca Belediyesi sözcüsü Iulia Perșa, bu özel vergiden yılda 5 milyon ley gelir beklediklerini açıkladı.

Cluj Napoca Belediyesi sözcüsü Iulia Perșa

Perșa, 1 Ocak 2019’dan itibaren yürürlüğe girecek yeni verginin turist başına 5 ley olarak belirlendiğini belirterek, bu uygulamanın Fransa, İspanya ve İtalya’da yıllardır başarıyla uygulandığını belirterek „Şehrimizi gezecek turistlerin de bu kadar düşük bir vergiye karşı çıkacaklarını sanmıyorum. Şehrimiz turist kenti. Bu verginin şehrimizin turizminin gelişmesinde de önemli katkı sağlayacağını düşünüyoruz.” dedi.

Cluj Napoca Turizm Şirketleri Temsilcisi Marius Oprea da yaptığı açıklamada, geçen yıl şehri 470 bin turistin ziyaret ettiğini belirterek vergi uygulamasına destek verdi.

Belediye, elde ettiği geliri şehrin turizm altyapısının geliştirilmesi ve tanıtımında kullanacak.

Imagini pentru cluj napoca tourist conser

Imagine similară