TURİSTİK TUNA DELTASINDA ÇEKİM YAPAN GOOGLE’UN İMDADINA AT ARABASI YETİŞTİ!

Google ekipleri, UNESCO koruması altındaki Tuna Deltası çevresindeki yerleşim yerlerinde ve sokaklarındaki bir ay boyunca çekimler yaptı. Bazı bölgelerde, at arabası ile tamamlanan çekimlere yöre halkı da gönüllü olarak destek verdi.
HAYRİ GÜL / Bükreş 

Almanya’da doğup onlarca ülkeyi geçen Tuna nehrinin Karadeniz’e döküldüğü yerde oluşan doğa harikası Deltası, bu haftadan itibaren Google tarafından sanal ziyarete açıldı.

Romanya’nın UNESCO koruması altındaki Tuna Deltası’nda (Delta Dunării) çekimler, geçtiğimiz Haziran ayında gerçekleştirilmiş. Toplamda 1500 kilometrelik alan gezilmiş. Delta’nın kanal ve etrafındaki yerleşim yerlerindeki sokaklar adım adım fotoğraflanıp haritalanmış. Çekimler sırasında bölge halkı da gönüllü olarak destek vermiş. Bazı görüntüler, at arabası ile, bazıları tekne ile bazıları ise insan sırtından gerçekleştirilebilmiş.

Google ekibi, turistik bölgeyi görüntülemek için 1 ay boyunca bölgeyi adım adım gezerek çekimler yapmış. 25 kiloluk 3 boyutlu fotoğraf makinası ile yapılan çekimler arazi zorlukları nedeniyle bazen at arabası ile, bazen tekne ile bazen de ekipteki görevlilerin sırtında taşınarak tamamlanabilmiş.

ÇEKİMLER, SAAT 10.00-15.00 ARASI YAPILMIŞ

Çekim için, saat; 10.00-15.00 arasındaki güneşli zamanları tercih ettiklerini söyleyen Cristian Mititelu, çünkü bu saatler arasında objelerin gölgesiz çekilebildiğini ve renk tonlarının da aynı oranda yakalanabildiğini belirtiliyor.

http://www.wwf.ro/ partnerliğiyle yapılan çekim projesinde bir ay boyunca her 2,5 saniyede bir fotoğraf çektiklerini söyleyen Google Romanya iletişim direktörü Gabriela Chiorean, bu çekimler sırasında at arabası, tekne dahil birçok ulaşım imkanından faydalandıklarını belirtiyor.

Bölgedeki çekimler; 360 derecelik Google Gezgin Street View kamerası ile yapılmış.

AVRUPA’NIN İKİNCİ BÜYÜK DELTASI

Avrupa’nın birçok ülkesi ve şehrini geçen Tuna nehri’nin Romanya üzerinden Karadeniz’le buluştuğu Tuna deltası, yaklaşık 5 bin kilometrekarelik bir alana yayılmış. Yüzlerce bitki ve hayvan türleriyle, egzotik su bitkilerine ev sahipliği yapan Deltanın büyük kısmı Romanya’da, kuzey kesiminin batı tarafı ise Ukrayna’da yer alıyor.

Imagini pentru Delta Dunării

Chilia, Sulina ve Sfantu Gheorge olmak üzere üç ana kola ayrılan Tuna Deltası, muhteşem doğa görüntüleri ile ziyaretçilerini bekliyor.. https://www.google.com/maps/@45.228655,28.8530069,3a,75y,17.79h,88.62t/data=!3m6!1e1!3m4!1siS6jJRqTh0oyatu6vSaKXg!2e0!7i13312!8i6656

Imagini pentru Delta Dunării