ROMENLER, AB İÇİNDE EN YAKIN ÜLKE OLARAK ALMANYA’YI GÖRÜYOR

Romen vatandaşlarının yarısına yakını Romanya'nın çıkarlarına en yakın ülke olarak Almanya'yı, çıkarlarına düşman ülke olarak ise Rusya'yı görüyor
ROMANYA HABER

Avangarde Sosyal Araştırma Grubu’nun yaptığı araştırmaya göre Romen vatandaşlarının yarısına yakını (yüzde 45’i) Romanya’nın AB ülkeleri içerisinde çıkarlarına en yakın ülke olarak Almanya’yı görüyor. Almanya’yı yüzde 29 ile Fransa ve yüzde 16 ile İngiltere takip ediyor.

RRI’de yer alan habere göre; 17-20 Ekim tarihleri arasında yapılan ankete katılanların yüzde 31’i ise Romanya’nın çıkarlarına düşman olarak en tehlikeli ülke olarak Rusya’yı işaret etti.

ROMENLERİN YÜZDE 84’Ü VATANSEVER ÇIKTI

Bu arada yapılan başka bir araştırmada da Romen vatandaşlarının yüzde 84’ü kendisini vatansever görüyor. Ankete katılanlar, ülkenin ulusal sembolleri; bayrak, arma ve ulusal marş’ını yok saymanın veya hakarete verilecek cezanın sadece para ile yetinilmemesini aynı zamanda hapis cezası ile de cezalandırılması gerektiğini düşünüyor.

Modern Romanya Ulusal Koalisyonu (CURS) tarafından yapılan ankette Romenlerin 4’te 3’ü Romanya’nın 1918 Büyük Birleşme değerlerinin korunması gerektiğini belirtiyor.