GALAŢİ GIDA MÜHENDİSLİĞİ ÖĞRENCİLERİNİN GELİŞTİRDİKLERİ DONDURMA, PARİS’TEKİ YARIŞMADA 5 BİN EURO’LUK BÜYÜK ÖDÜLE LAYIK GÖRÜLDÜ

Galaţi Dunărea de Jos Üniversitesi öğrencileri; Ana Popa, Alina Chirilă ve Adelina Pricope’nın hazırladıkları “woopie ice” dondurması, Paris’teki SIAL - 2018 Gıda Ürünleri ve Teknolojileri Fuarı'nda en yenilikçi gıda ödülüne layık görüldü.
ROMANYA HABER

Galaţi’deki Aşağı Tuna (Dunărea de Jos) Üniversitesi Gıda Mühendisliği öğrencilerinin geliştirdikleri “dondurma”, Paris Gıda Fuarı’nda 5 bin Euro’luk büyük ödüle layık görüldü.

Galaţi Dunărea de Jos Üniversitesi öğrencileri; Ana Popa, Alina Chirilă ve Adelina Pricope’nın hazırladıkları “woopie ice” adı verdikleri laktoz içermeyen dondurma, Paris’teki SIAL – 2018 Gıda Ürünleri ve Teknolojileri Fuarı’nda en yenilikçi gıda ödülü seçildi.

150 bine yakın ziyaretçisi ve 6 bine yakın katılımcısı ile dünyanın en büyük uluslararası gıda fuarlarından biri olan SİAL Paris Fuarı, 21-25 Ekim 2018 tarihleri arasında düzenlendi. Fuar kapsamında gerçekleştirilen dünyanın en yenilikçi gıda ürünleri yarışmasına; Peynir altı suyu, krema, Romanya’ya has pruna eriği ve ayvadan yaptıkları dondurma tarifi ile katılan Romen öğrencilerinin yeni ürünü, jüri üyelerinden tam not alarak 5 bin Euro’luk büyük ödülü kazandırdı.

Whoopie Ice, cea mai medaliată îngheţată bio produsă în laboratoarele Facultăţii de Ştiinţa şi Ingineria Alimentelor Galaţi

Dondurmayı geliştiren öğrencilerden Marina Chirilă, dondurmada şeker miktarını da önemli ölçüde azalttıklarını söyledi.

İçeriğinde kimyasal katkı olmayan dondurmanın patenti ise üniversiteye ait. Fakat, büyük gıda endüstrisi firmaları, şimdiden patenti alabilmek için girişimlerde bulunmaya başlamış.

Görüntünün olası içeriği: 6 kişi, gülümseyen insanlar, ayakta duran insanlar