ROMEN GEZGİN, AMERİKA KITASINI BİR UÇTAN BİR UCA BİSİKLETLE GEZDİ

Romen gezgin Radu Păltineanu, 34 bin 500 kilometre yol kat ederek Amerika kıtasını bisikletle gezen ilk Romen oldu. Gezisine 5 Ağustos 2015’te Kuzey Amerika’dan (Alaska) başlayan gezginin turu, 3 yıl 2 ay 17 gün sonra 22 Ekim 2018 tarihinde Arjantin’de (Ushuaia) son buldu.

14 ülkeyi gezen Păltineanu, bisikletle Amerika turunun başarıyla sona ermesini şu sözlerle duyurdu; “Bayanlar – baylar, başardım!. Bugün, 22 Ekim saat 21.51’de, Amerika Kıtası keşif yolculuğum Ushuaia’da sona erdi. Böylece Amerika kıtasının iki uç noktasını bisikletle birleştirmeyi başardım..”

Romen maceraperest, Kuzey Amerika’da başladığı tur rotasında; Kanada, Meksika, Guatemala, Belizia, El Salvador, Honduras, Nikaragua, Kosta Rica, Panama, Kolumbiya – Venezuela, Brezilya, Guyana, Surinam, Fransız Guyanası, Peru, Ekvator, Bolivya, Arjantin, Paraguay, Uruguay ve Şili’den geçti.

Piatra-Neamţ’li olan Radu Păltineanu’nun asılı işi ise yazılım mühendisliği. Ailesiyle birlikte Kanada’ya göç etmiş.

Gezisine başladığı zaman cebinde sadece 1000 Kanada doları bulunduğunu belirten gezgin, maceralarını gün be gün sosyal medya hesabından paylaşmış. Kendisine çok sayıda kişi ve kuruluşun sponsorluk desteği sağladığını belirten Romen gezginin on binlerce takipçisi bulunuyor.

Seyahati boyunca çok farklı iklim, coğrafi şartlar ve kültürleri gezdiğini ifade eden Romen maceraperest, gezisini “Bu gezi yolculuğumda bana kapısını açan, yardımcı olan farklı dil ve kültürden pek çok insanla tanıştım. Onların yardımıyla bu gezi hedefimi gerçekleştirebildim.

Kendimi bulmaya çalıştığım bir keşif oldu. Önyargıları, bencilliği, korkuyu aşmayı denedim. Kendimi keşfetmemi sağladı. Bütün kalbimle ifade ediyorum ki Harikaydı..” sözleri ile özetledi.