BUCEGİ ULUSAL PARKINDAKİ SFİNX HEYKELİNİN YANINA ARACIYLA GİREN ZİYARETÇİ, 3 BİN LEY CEZA ÖDEYECEK

ROMANYA HABER / PRAHOVA

Koruma altındaki Bucegi Ulusal Parkı’ndaki doğal taş Sfinx (Sfenks) heykelinin olduğu yasak bölgeye arazi aracıyla giren Braşovlu bir ziyaretçi, 3000 ley (653 Euro) ceza riskiyle karşı karşıya.

Olay, ziyaretçinin, tarihi Sfinx yakınlarında Land Rover Descovery arazi aracı ile çektiği fotoğraflarını sosyal medyada paylaşması ile ortaya çıktı. Fotoğrafı gören bölge jandarması soruşturma açarak ziyaretçiyi tespit etmeye çalışıyor.

Fotoğrafın, 20 Ekim’de çekildiğini tespit eden güvenlik görevlileri, koruma altındaki alana aracıyla girme yasağını çiğnediği için ziyaretçinin 3000 ley’e kadar para cezası ödeme riskiyle karşı karşıya bulunduğunu açıkladılar.

Ä°lgili resimZiyaretçilerin arabayla sadece Piatra Arsă bölgesinin olduğu sınıra kadar girebileceğini, bundan sonraki turistik bölgeye gezerek girilebildiği uyarısında bulunan güvenlik görevlileri, yasak işaret ve uyarılarının bölgeyi gezen turistlerin açıkça görebileceğini kaydettiler.

sfinx bucegi ile ilgili görsel sonucu

Yetkililer, sadece geçen hafta sonu, araçlarıyla bölgeye girip çevre koruma yasasını ihlal ettikleri için dört kişinin 100 ila 3000 ley arasında çeşitli cezalara çarptırıldıklarını belirtti.

Geçmişleri binlerce sene öncesindeki doğal kaya oluşumları olan Babele ve Sfinx heykelleri, Bucegi Dağları’nın 2, 216 metre yüksekliğinde yer alıyor. Bucegi Ulusal Parkı içerisinde yer alan heykeller, Romanya’nın önemli turistik yerleri arasında gösteriliyor.

sfinx bucegi ile ilgili görsel sonucu