ROMEN KÜTÜPHANECİ, KARADENİZ’İ YÜZEREK 48 GÜNDE İSTANBUL’A ULAŞMAYI BAŞARDI

42 yaşındaki Romen amatör yüzücü, 2 Eylül'de Sulina limanından başladığı sıra dışı denemesini 48 gün sonra İstanbul'un kumsallarında tamamladı.

48 gün önce Romanya kıyılarından kulaç atmaya başlayan Romanyalı amatör yüzücü, 630 kilometrelik hedefinin son noktası olan İstanbul’a ulaştı.

Romanya’da kütüphane görevlisi olarak çalışan Avram Iancu’nun sıra dışı deneyimi, 2 Eylül’de Tuna nehrinin Karadeniz’e döküldüğü Sulina limanından başladı. 42 yaşındaki Iancu’nun macerası, planladığından 3 gün fazla sürdü. Dün İstanbul sahillerine ulaşan Romen yüzücüyü, Türk sahil güvenlik görevlileri karşıladı. Tekneye davet edilen Iancu’ya çorba ve yemek ikram edildi.

Romanyalı amatör yüzücü, kendisini sıcak çorbayla karşılayan Türk sahil güvenlik yetkililerine teşekkür etti.

İlginç macerasının aşamalarını facebook sayfasından duyuran Avram Iancu, son paylaşımında Türkiye’ye ilk kez ayak bastığını kaydederek, misafirperverlikleri nedeniyle Türk yetkililere teşekkür etti.

La Granita cu TURCIA

”ROMENLERİN DNA’SI GÜÇLÜ” MESAJI İÇİN

İkamet ettiği Petroşani ilinde kütüphane görevlisi olarak çalışan Avram Iancu, doğa sporlarına merakıyla tanınıyor. 10 yaşından beri sporla iç içe yaşayan 42 yaşındaki sporcu, bisiklet, triatlon, dağ yürüyüşü ve karate gibi spor dallarında da birçok ödüle sahip. Hayatında birçok çılgın denemeye imza atan Iancu, Romen insanının güçlü DNA’sını dünyaya göstermek istediğini kaydediyor. (İPA)