ROMEN FUTBOL DÜNYASININ ACI KAYBI: EFSANE OYUNCU ILİE BALACİ, 62 YAŞINDA HAYATINI KAYBETTİ

Ilie Balaci, pazar günü Craiova’daki evinde geçirdiği kalp krizi sonucu 62 yaşında hayatını kaybetti.

Romanya’nın efsane futbolcu ve teknik adamı Ilie Balaci, pazar günü Craiova’daki evinde geçirdiği beyin kanaması sonucu hayatını kaybetti. Rahatsızlandığı sırada ailesinin hemen ambulans çağırarak Craiova hastanesine kaldırdığı Balaci, doktorların tüm müdahalelerine rağmen kurtarılamadı.



62 yaşında hayatını kaybeden Balaci, 13 Eylül 1956 yılında Bistreţ (Dolj) dünyaya geldi. “Harika sarışın” lakabı ile anılan ünlü futbolcu, 12 yılı Craiova’da olmak üzere Romen liglerinde 15 yıl boyunca 300’den fazla maçta oynadı. Çok sayıda ulusal ve uluslararası takımda antrenörlük yaptı.

Ünlü Teknik adam Mircea Lucescu, eski öğrencisi ve arkadaşı Ilie Balaci’nin hayatını kaybetmesi ile şok olduğunu açıkladı.

LUCESCU’DAN MESAJ: ŞOK OLDUM

Eski arkadaşı ve öğrencisini kaybetmenin üzüntüsü içerisinde olduğunu söyleyen ünlü teknik adam Mircea Lucescu, Digi Sport’a verdiği demecinde “Şok oldum. O sakatlıktan çok çekti. O dönemde 3 günde 3 maç yaptığı olurdu. Sahalar çok kötüydü. Mesleğimiz gerçekten çok stresli. Belli yaştaki spor adamlarına ders olması lazım. Belli yaştan sonra sağlık kontrollerine dikkat etmek gerekiyor. Çok üzgünüm” yorumunu yaptı.