HAGİ’NİN OĞLUNDAN MÜKEMMEL FRİKİK GOLÜ

İanis Hagi, 20 metre mesafeden attığı mükemmel frikik golüyle gelecek vaad ettiğini gösterdi. Foto: facebook.com/frf.ro

Gheorghe Hagi’nin oğlu İanis, Romanya U21 takımı formasıyla mükemmel bir frikik golü attı. Maçı tribünde izleyen baba Hagi, büyük sevinç yaşadı.

Romanya U21 futbol takımı 2019 Avrupa Şampiyonası elemelerinin son maçında Liechtenstein’ı ağırladı. Maça, ünlü futbol adamı Gheorghe Hagi’nin oğlu İanis’in attığı gol damga vurdu. Karşılaşmanın 25. dakikasında kazanılan serbest vuruşu İanis Hagi kullandı. Genç oyuncu 20 metre mesafeden, topu barajı aşırarak kaleye gönderdi. Önce üst direğe çarpan top filelerle buluştu. Tribünlerde maçı seyreden baba Hagi, kendisi gibi 10 numaralı formayı giyen oğlunu ayakta alkışladı.

Zayıf rakibi karşısında maçı 4-0 kazanan Romanya, 24 puanla grubu lider tamamlayarak Euro 2019 turnuvasına gitmeye hak kazandı. (IPA)

YAZIN SOKAĞA DÖKÜLECEĞİZ

21 yıl sonra gelen bu başarıyı ünlü futbol adamı Hagi, ‘yeni bir devrim’ olarak değerlendirdi. Basına konuşan Hagi, ‘’Romanya’da yetenekli futbolcuların varlığını gösterdiler. Bu çocuklar bizi yazın sokağa dökecek.’’ sözleriyle oyuncuları övdü. Gençlere yatırımın önemine vurgu yapan Hagi, ‘’Ben 9 yıl önce bu yatırımı yaptım, meyvelerini toplamaya başladık.’’ ifadelerini kullandı.

Avrupa Gençler Futbol Şampiyonası, İtalya ve San Marino’nun ev sahipliğinde, 16-30 Haziran 2019 tarihlerinde gerçekleştirilecek.