Emekli maaşlarındaki çarpıklığa dikkat çeken eski Cumhurbaşkanı Basescu: “BANA VERİLEN 2.980 LEY, İŞKENCECİ FİCİOR’UN EMEKLİ MAAŞI İSE 5.500 LEY.”

Eski cumhurbaşkanı Traian Basescu, çarpık emekli sistemine tepki gösterdi

Hükümetin, 5 milyon emekli ile ilgili yapmak istediği düzenleme gündemini korurken emekli maaşları arasındaki uçurum yeniden tartışmaya açıldı. Eski cumhurbaşkanı Traian Basescu, emeklilik sistemini eleştirerek, “Eski bir cumhurbaşkanı olarak bana verilen emekli maaşı 2.980 ley (647 Euro), insanlık düşmanı işkenceci Ioan Ficior’a ise 5.500 ley (1200 Euro) emekli maaşı ödenmiş” dedi.

Geçtiğimiz haftalarda hayatını kaybeden işkenceci Ioan Ficior’un emeklilik maaşının 5.500 ley olduğunun ortaya çıkması emekli maaşları arasındaki tartışmayı yeniden alevlendirdi.

Emekli maaşları arasındaki uçuruma dikkat çeken eski cumhurbaşkanı, B1 tv’de yaptığı açıklamada sistemi eleştirdi.

Kendisinin eski bir gemi kaptanı, yıllarca Bükreş Belediye Başkanlığı ve Romanya Cumhurbaşkanlığı görevlerinde bulunduğunu hatırlatan Basescu, kendisine uygun görülen emeklilik maaşının 2.980 ley (647 Euro) olduğunu belirtti.

Geçtiğimiz haftalarda hayatını kaybeden insanlık düşmanı, işkenceci Ioan Ficior’a verilen emeklilik maaşının ise 5.500 ley (1200 Euro) olduğunu ifade eden Basescu, “Bu işkenceci Ficior’un cumhurbaşkanından daha fazla emekli maaşı aldığı ortaya çıktı” dedi.

Criza de pe piata muncii: salariul, platit cu o luna in avans pentru casieri si lucratori comerciali, in perioadele de varf ale magazinelor

EMEKLİ MAAŞLARI ARASINDAKİ UÇURUM TARTIŞILIYOR

Romanya’da 5,2 milyonu aşkın emekli bulunuyor. Ortalama emekli maaşı ise 1100 ley (235 euro). Ancak yıllardır süper özel emekliler olarak adlandırılan 8 bin 900 kişi ise 5 bin Euro’ya varan astronomik oranda emekli maaş alıyor. Bu özel emekliler  arasında; savcı ve hakimler, sayıştay kamu denetçileri, havacılar, pilotlar ve eski dışişleri görevlisi diplomatlar yer alıyor.