Moldova’daki Eğitimcilerin Sınır Dışı Edilmesi Avrupa Konseyi Önünde Protesto Edildi

Moldova’da geçtiğimiz ay hukuksuzca Erdoğan rejimine teslim edilen Orizont okullarında görev yapan 7 eğitimci ile ilgili tepkiler hem Moldova da hem de diğer ülkelerde devam ediyor. Bir grup aktivist, Avrupa Konseyi’nin Strasburg’daki binası önünde protesto gösterisi düzenleyerek Türk eğitimcilerin kaçırılmasına tepki gösterdi.
Hizmet gönüllülerinin inisiyatifiyle dün saat 12.00 civarında yapılan gösteriye Moldova’dan da çok sayıda milletvekili ve vatandaşları tarafından destek verildi.
Ellerinde, “Öğretmenlerimizi zorla götürmeyin, Sığınmacılar tehlike altında, Biz insan hakları tarafında duruyoruz” șeklindeki pankartlarla olayı kınayan aktivistler, mağdur öğretmenlerin derhal serbest bırakılması çağrısında bulundu.
Protestoya, 8-12 Ekim tarihleri arasında Strasburg’a ziyaret gerçekleştiren Moldova Parlamentosu üyesi milletvekilleri de destek verdi.
Gösteride bir basın açıklaması yaparak hukuk dışı olaya tepki gösteren Moldova KP Partisi lideri Inna Șupac, olayı Avrupa Konseyi gündemine taşıyacaklarını ve AK Genel Sekreteri Thorbjorn Jagland’a ileteceklerini ifade etti.
Öte yandan protestoya destek veren ve olayı hukukçu gözüyle değerlendiren Moldova Yargıtay Hakimi Domnica Manole ise kaçırılma hadisesinin uluslararası hukuka aykırı olduğunu vurgulayarak olayın takipçisi olacaklarını kaydetti.
https://www.facebook.com/inna.supac/posts/10217595436896615