KOSOVA’DA EĞİTİMCİLERİN KAÇIRILMASIYLA İLGİLİ SORGULAR BAŞLIYOR: 20 KİŞİLİK LİSTENİN BAŞINDA CUMHURBAŞKANI HAŞİM TAÇİ VAR

Kosova’dan 6 Türk öğretmenin kaçırılması ile ilgili Kosova Parlamentosu’nda kurulan “soruşturma komisyonu” bugün sorgulamalara başlıyor. Sorgulanacak 20 kişilik devlet görevlileri listesinin başında Kosova Cumhurbaşkanı Haşim Taçi ve polis soruşturma müfettişi Miradije Kelmendin yer alıyor.

Gazeteci Adelina Sfishta’nın twitter hesabında duyurduğu haberde, soruşturma Komisyonunu Albin Kurti’nin yönettiğini söyledi. Sfishta, “Albin Kurti yolsuzluk-rüşvet-adaletsizlik-illegalite gibi konulara tevessül etmeyen tek lider denebilir Kosova’da.” ifadesini kullandı.

Kosova Cumhurbaşkanı Haşim Taçi

Geçtiğimiz 29 Mart’ta gerçekleştirilen bir doktor ve 5 eğitimcinin kaçırılma olayında MİT ve Kosava istihbaratı ortak hareket etmişti. Olaydan haberinin olmadığını söyleyen Kosova Başbakanı Ramush Haradinaj, altı Türk vatandaşının tutuklanması ve Türkiye’ye götürülmesi nedeniyle İçişleri Bakanı ve İstihbarat Servisi Şefini görevden almıştı.