Finlandiya Firmasının İşgüzarlığı: Kiraladıkları Araba İşadamlarının Başına Dert Açtı

ROMANYA HABER Bükreş 

Uzun yıllardır Bükreş’te faaliyet gösteren Türk işadamları Gürsel ve Halit Öztürkmen, Finlandiya’nın talebi üzerine bu sabah gözaltına alındı. Öztürkmen kardeşlerin, Finlandiya’ya yaptıkları iş seyahatinde kiraladıkları aracı sözleşmeye aykırı olarak ülke dışına çıkardıkları için ‘hırsızlık’ suçlamasına maruz kaldıkları öğrenildi.
Öztürkmen kardeşler, bugün sabah saatlerinde polis tarafından gözaltına alındı. İki işadamı, sorgularının ardından Bükreş Temyiz Mahkemesi’ne çıkarılacak.
İki dönem Türk İşadamları Derneği’nin (TIAD) başkanlığını yapan Halit Öztürkmen ve ağabeyi Gürsel Öztürkmen için Finlandiya makamlarından iade talebi yapıldığı öğrenildi. Ştiri pe Surse sitesi, aynı zamanda Romen vatandaşlığı bulunan işadamlarına ‘hırsızlık’ suçlaması yöneltildiğini yazdı.

ozturkmen2
Foto: News.ro

KİRALADIKLARI ARABAYLA ÜLKE DIŞINA ÇIKMALARI SUÇ GÖSTERİLİYOR
İlginç olayın ayrıntısına Romanya Haber ulaştı. Bu ağır suçlamanın altında Öztürkmen kardeşlerin Finlandiya’da kiraladıkları bir araba yatıyor. Edinilen bilgilere göre, Öztürkmen kardeşlerin yanı sıra, işadamları M. D., D. A. ve G. G. Finlandiya’ya iş gezisine gitti. Kiraladıkları arabayla çeşitli şehirleri dolaşan işadamları, sözleşmedeki bir detaydan habersiz Finlandiya dışına da seyahat etti. Daha sonra araç, verilen süre içerisinde firmaya teslim edildi. Ancak şirket, aracın sözleşmeye aykırı olarak ülke dışına çıkarıldığını gerekçe göstererek Türk işadamları aleyhinde suç duyurusunda bulundu.
Bu olay üzerine Finlandiya makamları Romen makamlarına gönderdiği yazıyla aracı kiralayan Öztürkmen kardeşler hakkında yakalama kararı çıkarttı.
Hiç bir şeyden haberi olmayan işadamları, bugün apar topar gözaltına alınmalarıyla şok oldular. Gözaltı nedeninin araç kiralama olduğunu öğrenince daha da şaşırdılar.
Ciddi yatırımlarıyla dikkat çeken işadamlarının, uğradıkları haksız muamele ve mağduriyete karşı ilgili firma hakkında karşı dava açmaya hazırlandıkları öğrenildi.
HALİT ÖZTÜRKMEN SERBEST BIRAKILDI 
Bu arada is adamı Halit Öztürkmen, Temyiz Mahkemesindeki ifadesinin ardından serbest bırakılırken Gursel Öztürkmen’in ise yarın ifadesinin alınmasından sonra serbest bırakılması  bekleniyor.