Türk Dostu Moldovalı Akademisyenin Hazin Sonu

Başkent Kişinev'in işlek bir caddesinde meydana gelen patlama sonrasında binada büyük hasar oluştu.

Moldova’da bir binada meydana gelen patlamada üç kişi öldü. Ölenlerden ikisinin, Türk öğrencilerin çok sevdiği bir akademisyen ve oğlu olduğu ortaya çıktı.
Başkent Kişinev’in işlek caddelerinden birinde cumartesi gecesinin sessizliği patlama sesiyle bozuldu. Çok katlı bir binanın 16. katında meydana gelen patlama, paniğe neden oldu. Can pazarının yaşandığı binaya itfaiye ekipleri sevk edildi. Bina sakinlerinin tamamı tahliye edildi. İkisi kurtarma ekibinden toplam 8 yaralı hastanelere sevk edildi.
Meydana geldiği dairede büyük bir delik oluşturan patlama, yan ve üst kattaki dairelerde büyük hasara yol açtı.

ÖLENLERDEN İKİSİ ANA-OĞUL

Kurtarma ekipleri patlamanın yol açtığı enkazın arasından iki kişinin cesedini çıkardı. Yapılan incelemede, cesetlerin öğretim görevlisi Olga Dolgova (30) ve 4 yaşındaki oğlu Akim olduğu tespit edildi. Hastaneye kaldırılan 77 yaşındaki bir adamın hayatını kaybetmesiyle ölü sayısı 3’e çıktı.

Patlamada can veren 30 yaşındaki öğretim üyesi Olga Dolgova, Türk öğrencilerini de hüzne boğdu.

TÜRK DOSTU ÖĞRETİM ÜYESİ
Ion Creanga Üniversitesi’nde Romence ve Rusça dalında öğretim üyesi olan Dolgova’nın ölümü, Moldova’da üniversite okumaya gelen Türk öğrencileri hüzne boğdu. Eski öğrencilerinden Sevde Bölük, dil öğretimindeki gayretinin yanı sıra, Olga Dolgova’dan ev tutmaya varana kadar hep destek gördüklerini söyledi. IPA’ya konuşan Bölük, eski hocasını ‘’Bize hediye alırken bile hassasiyetlerimizi gözetirdi. Yiyeceklerin içeriğini kontrol ederdi.’’ sözleriyle anlattı.
Türk öğrenciler hocalarının bu ilgisini karşılıksız bırakmamış. Doğum gününde ona özel bir program hazırlamışlar. Eski öğrencisi Bölük, çok duygulanan hocasının ağzından şu ifadeleri aktarıyor: ‘’İleride bu günleri andığımda sizin özel bir yeriniz olacak. Bana mesleğimin en güzel dönemlerini yaşattınız.’’

İLK TEŞHİS: TÜP PATLAMASI

Öte yandan polis patlamanın sebebine dair araştırmalarını sürdürüyor. Doğalgaz bağlantısının olmadığı binada, mutfaklarda tüp kullanıldığı belirlendi. Patlamaya, tüp gazının neden olduğu varsayılıyor. Patlama sonrası oluşan delik, dışardan bakanlarda roket saldırısı hissi uyandırıyor. (IPA-Kişinev)