Reuters: Türk Polisine göre Suudi Gazeteci Konsoloslukta Öldürüldü

Reuters Haber Ajansı, Suudi Arabistanlı gazeteci Cemal Kaşıkçı’nın nerede olduğuna ilişkin çarpıcı bir bilgi geçti. Reuters, ‘Türk polisinin ilk izleniminin kayıp Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı’nın Suudi Konsolosluğunda öldürüldüğü yönünde’ olduğunu duyurdu.
Arap medyası da “Suudi Arabistanlı Gazeteci Kaşıkçı’nın cesedinin, İstanbul’da bir otelin odasında bulunduğu’ yönünde haberler yer aldı.
Reuters’e konuşan bir Türk yetkili ”Türk polisinin ilk değerlendirmesi, Kaşıkçı’nın Suudi Arabistan İstanbul Başkonsolosluğu içinde öldürüldüğü yönünde. Biz cinayetin önceden planlandığına ve cesedin sonradan konsolosluktan çıkarıldığına inanıyoruz.” dedi.
KONSOLOS, REUTERS MUHABİRİNE BİNAYI GEZDİRDİ: BAK YOK!

Foto | Reuters – Suudi Arabistan’ın İstanbul Başkonsolosu Muhammed Uteybi

Suudi Arabistan İstanbul Başkonsolosu ise Reuters muhabirine yaptığı açıklamada ülkesinin Kaşıkçı’nın aranmasına yardım ettiğini ileri sürdü.  Suudi yetkililer tarafından kaçırılmasının sözkonusu olmadığını iddia etti. Suudi Başkonsolos Muhamme Uteybi, Reuters muhabirine 6 katlı binayı gezdirdi. ”Bakın, Kaşıkçı yok.” beyanatında bulundu. Uteybi, Kaşıkçı’nın binada bulunmadığını kanıtlamak için kutuları ve klima kapaklarını bile açarak muhabire gösterdi. Ancak binadaki güvenlik kameralarının kayıt yapmadığını, dolayısıyla Kaşıkçı’nın giriş-çıkışına ve içerde ne yaptığına dair ellerinde görüntü olmadığını kaydetti.