Yolsuzluktan Ceza Alınca Ülkeden Kaçan Eski Turizm Bakanı Kosta Rika’da Gözaltına Alındı

Hakkındaki suçlamaları reddeden 44 yaşındaki Udrea, Kosta Rika da gözaltına alındı.

Görevi kötüye kullanma ve rüşvet suçlamalarından hüküm giyen Romanya’nın eski Turizm Bakanı Elena Udrea, kaçtığı Orta Amerika ülkesi Kosta Rika’da gözaltına alındı.
Kosta Rika’daki Interpol Bürosu görevlileri, Romanya’nın hakkında kırmızı bülten arama talebi üzerine görevi kötüye kullanma ve rüşvet suçlamalarından kurtulmak için Kosta Rika’ya kaçan eski Turizm Bakanı Elena Udrea’nın San Josede gözaltına alındığını açıkladı.

Avukatı Veronel Radulescu, Bükreş‘te yaptığı açıklamada, Udrea’nın yakın zaman önce doğum yaptığı için ülkesine iade edilmeyeceğini düşündüğünü ifade etti.
Savcılık, Udrea’yı Bakanlık fonlarıyla yasa dışı şekilde, bir boks maçının yapıldığı programa sponsor olmak ve boksörlerin sözleşmelerinden yüzde 10 komisyon almakla suçlamıştı. Romanya’da bir mahkeme, haziran ayında Udrea’yı 6 yıl hapis cezasına çarptırmıştı.
Hakkındaki suçlamaları reddeden 44 yaşındaki Udrea, yeniden yargılanma talebinde bulunmuştu.
2008-2012 döneminde Turizm ve Kalkınma Bakanı olarak görev yapan Elena Udrea, rüşvet ve görevi kötüye kullanma suçlamasıyla 2015 şubatında tutuklandı. 2,5 ay sonra şartlı tahliye edilen Udrea’yı yerel mahkeme 6 yıl hapse mahkum etti. Yüksek Mahkeme, daha sonra bu kararı onayladı.