Bükreşliler Sonbaharın Tadını Titan Parkındaki ‘Türkiye Festivali’nde Çıkardı

Her yıl gerçekleştirdiği sosyal etkinlikleri ile adını duyuran Tuna Vakfı, ilk defa yeni konseptiyle bu sonbaharda düzenlediği festivalle de (Festivalul Turcesc) yine büyük ilgi görüyor.
tuna (1)Romanya’daki Hizmet gönüllüleri, bu yaz Romanya’nın 6 önemli şehrinde sergiledikleri Anadolu yemek ve kültür zenginliklerinin yoğun ilgi ve talep görmesi üzerine bu hafta sonu Bükreş Titan Parkı’nda “Türkiye Festivali –Festivalul Turcesc” düzenliyor. Ziyaretçiler, güneşli geçen sonbahar mevsiminin tadını Türkiye festivalinde çıkarıyor.
7ana
Türk-Romen, ev hanımı-öğretmen, erkek-bayan, çoluk-çocuk yüzlerce Hizmet gönüllüsü hamur açıp, kebap pişiriyor. El emeği-göz nuru mutfak ürünlerinin yer aldığı festival, Başkent Bükreşlilerin akınına uğruyor.

fest (7)
Titan Parkı’nda düzenlenen ‘Türkiye Festivali’ Bükreşlilerin akınına uğradı

Birbirinden zengin 60’a yakın yemek, sanat ve gösteri stantlarının yer aldığı etkinlikte Türk çayı ve kumda pişen telveli kahvesi de ikram ediliyor. 
fest (6)
Sahne etkinliklerinin sunuculuğunu Aurel moga’nın yaptığı festival süresince, sema, şarkı ve folklor gösterileri, hat, ebru ve kına sanatlarının yer aldığı stantlar ile sema gösterileri büyük ilgi görüyor.


fest (9)fest (2)fest (1)fest (4)


Özellikle gözleme, kebap, baklava, tantuni ve geleneksel Anadolu yemek ve tatlılarının olduğu stantlarda uzun kuyruklar oluşuyor.
fest (12)
Yemekleri, sanat, müzik ve Anadolu misafirperverliği ile Bükreşlilere tam bir kültür ziyafeti sunan ve dün başlayan festival, yarın akşama kadar devam edecek.
Tuna Vakfı gönülleri tarafından hazırlanan Festival, Türk – Romen dostluğuna da büyük katkılar sağlıyor. Festival geliri, Yunanistan’daki mağdur mültecilere bağışlanıyor.

https://www.facebook.com/AnatolianFoodFestival/videos/572939376456930/
tuna (4)
fest (20)
fest (5)     fest (8) fest (11)


fest (15) fest (16) fest (17) fest (18) fest (19)  2   5   8ana 9
tuna (3)
tuna (1)
tuna (2)