Kırgızistan’ın İngiltere Eski Büyükelçisi Mambetaliev: “Erdoğan’a Türkiye, Gülen’e ise Dünya Layık”

Kırgızistan’ın İngiltere eski büyükelçisi Kuban Mambetaliev, BBC KIRGIZ’ın Erdoğan ve Gülen’le ilgili sorularını yanıtladı. Mambetaliev, “Erdoğan’a Türkiye layık, Gülen’e ise dünya layık” dedi.
Fethullah Gülen’in 30 yıldan fazla Türkiye’de büyük hizmetler yaptığının altını çizen Mambetaliyev, Gülen’in bütün dünya tarafından tanındığını; dünya barışının sesi gibi unvanlarla anılmaya başlandığını söyledi.
‘ERDOĞAN İSTEDİ DİYE GÜLEN TERÖRİST OLMAZ’
Gülen’in dünyada yapılan terör olayları karşısında net bir şekilde tavrını ortaya koyduğuna dikkat çeken eski büyükelçi Mambetaliyev, Recep Tayyip Erdoğan’ın, Gülen’e ‘terörist’ demesiyle Gülen’in terörist olmayacağının altını çizdi.
kgizistan
‘GÜLEN, İSLAM DÜNYASININ BÜYÜK BİR ALİMİ’
Fethullah Gülen’in İslam dünyası için son derece değerli ve büyük bir âlim olduğuna dikkat çeken eski büyükelçi, Gülen’in yazmış olduğu birçok eserin dünyanın farklı dillerine tercüme edildiğine işaret etti.
Gülen’in çok net bir dünya görüşü olduğunu ifade eden Mambetaliyev, uluslararası medyanın önde gelen gazetecilerinin Gülen için “Dünya hakikatinin sesi” diye bahsettiklerini ve Erdoğan’ın terörist demesiyle Gülen’in terörist olmayacağının altını çizdi.
ERDOĞAN’IN İSLAM DÜNYASININ LİDERİ OLDUĞUNU SÖYLEYEMEM
Recep Tayyip Erdoğan’ın İslam Dünyasının lideri olduğunu söyleyemeyeceğini dile getiren Kuban Mambetaliev: “O Türkiye’nin lideri. O yüzden Türkiye ona layık. Fakat Gülen dünyaya ve insanlığa layık.” ilginç yorumunu yaptı.
Erdoğan ve ekibinin bu okullardan mezun olan öğrencilerin darbeci olduğu iftirasını attığını belirten Mambetaliyev: “Bence tam tersi, bu okullarda vatansever insanlar yetişiyor. Desteklememiz lazım. Bu insanlar nasıl terörist olabilir?” diye konuştu.
KAYNAK: https://www.bbc.com/kyrgyz/world-45598002