Romen Kütüphaneci Karadeniz’ı Yüzerek Geçecek

Spora aşırı merakı olan Avram İancu, 45 günde Sulina'dan Karaköy'e yüzerek ulaşmayı hedefliyor.

Kütüphane görevlisi olarak çalışan Avram İancu, Karadeniz’i yüzerek geçmeyi hedefliyor. Tuna deltasından kulaç atmaya başlayan maceraperest adam, 630 kilometrelik mesafeyi 45 günde kat ederek 17 Ekim’de İstanbul’a ulaşmayı planlıyor.
Avram İancu, Romanya’nın güneybatısındaki orta ölçekli bir ilde kütüphane memuru olarak çalışıyor. 3 kızıyla mutlu bir aile hayatı süren İancu, doğa sporlarına merakıyla tanınıyor. Dağlık bir il olan Petroşani’de yaşayan 42 yaşındaki adamın, bisiklet, triatlon, dağ yürüyüşü ve karate gibi spor dallarında birçok ödülü var. 10 yaşından beri sporla iç içe olan Avram İancu, sıra dışı denemeleriyle çevresini spora teşvik ediyor. Bu girişimleriyle sık sık medyanın dikkatini çekiyor.

guzergah-300x285
Avram İancu, 2 Eylül sabahı Tuna nehrinin Karadeniz’e döküldüğü Sulina limanından kulaç sallamaya başladı.

TUNA’NIN KARADENİZE DÖKÜLDÜĞÜ YERDEN

İancu, bu kez Karadeniz’i boydan boya yüzme denemesiyle basının gündemine  geldi. Maceraperest adam, Tuna nehrinin Karadeniz’e döküldüğü Sulina’dan 630 kilometrelik mesafeyi kulaçlamaya başladı. 2 Eylül’den bu yana günde ortalama 15 kilometre yüzen İancu, bu hafta sonu Köstence sahillerine ulaştı.

HEDEF: 17 EKİM’DE KARAKÖY

Vereceği kısa moladan sonra İancu, Bulgaristan karasularına doğru kulaç sallayacak. Maceraperest adam, 17 Ekim’de İstanbul Karaköy’de karaya ayak basmayı planlıyor. Plana göre yüzerse İancu, 630 kilometreyi 45 günde kat etmiş olacak.

ıancu
Avram İancu, amacını ‘’Romen insanının güçlü DNA’ya sahip olduğunu dünyaya göstermek’’ olarak anlatıyor.

ROMENLERİN GÜÇLÜ DNA’SINI GÖSTERMEK İÇİN
Mesleğinden oldukça uzak bir alanda ülkesinin adını duyurmayı amaçlayan İancu, ”Rumen insanının güçlü DNA’ya sahip olduğunu dünyaya göstermek istiyorum.” diyor. Bu girişiminde İancu’nun destekçileri az değil. Hayranları, mola verdiği noktalarda onu yalnız bırakmıyor, onunla belli mesafelerde kulaç atıyorlar.

TUNA’YI DA BOYDAN BOYA YÜZMÜŞ

42 yaşındaki sıra dışı adamın, daha önce de çılgın denemeleri olmuş. İancu, 2017 yılında Tuna nehrini boydan boya yüzmüş. 2860 kilometrelik mesafeyi 89 günde kat etmiş. Romanyalı çılgın yüzücünün adı, Manş denizini 17 saatte geçen kişi olarak da karşımıza çıkıyor. (IPA)
Görüntünün olası içeriği: bir veya daha fazla kişi, okyanus, gökyüzü, açık hava, doğa ve su
Görüntünün olası içeriği: okyanus, bulut, gökyüzü, yüzme, açık hava, su ve doğa
Görüntünün olası içeriği: 2 kişi, ayakta duran insanlarGörüntünün olası içeriği: 1 kişi, güneş gözlüğü, okyanus ve açık hava