Üçüncü Havalimanı İşçileri İsyan Etti: Her Gün Ölü Çıkıyor; Odalarımız Tahtakurusu, Pire Dolu

29 Ekim’de açılışı yapılacağı açıklanan İstanbul’daki 3. Havalimanı’nın işçileri isyan etti. Dün akşam saatlerinde servis yolunda yağmura bağlı olarak yaşanan kazada iki işçinin ölmesi üzerine işçiler bugün iş bıraktı. Her gün bölgeden ölü çıktığını söyleyen işçiler, protesto eylemi yaparak, “Odalarımız tahtakurusu, pire dolu. Her gün iki tane ölü çıkıyor. Her gün yaralı arkadaşlarımız var.” dedi.
Açılışa yetişmesi için kapasitelerinin üzerinde çalışmaya zorlanan binlerce işçi bu sabah eyleme başladı. Yağmur altında bekleyen işçiler servis araçlarının çıkışını engelledi. Akpınar yerleşkesinde “Yönetim istifa” şeklinde slogan atan işçilere, yapılan merkezi anons ile servis sorununun bir hafta içinde çözüleceği sözü verildi. Akpınar’da 10 bine yakın işçinin kaldığı belirtiliyor.
https://www.youtube.com/watch?v=6kVO2Wav5DM
İnşaat-iş sendikasının Twitter hesabında yapılan açıklamada “3. havalimanı şantiyesinde arka arkaya yaşanan iş cinayetleri ve iş kazalarından dolayı, çalışma koşullarının giderek ağırlaşmasından dolayı üyelerimizin de içinde bulunduğu iş durdurma eylemi gerçekleşmektedir” denildi.

Üçüncü Havalimanı şantiyesinde işlerin en yoğun olduğu dönemde çalışan işçi sayısı 35 bine ulaşırken güncel durumda 20 bini aşkın işçinin bulunduğu belirtiliyor.

‘YÖNETİM BİNASININ CAMLARI KIRILDI’

Eylemi görüntüleyen üyelerinin “Video çekimi yapanlar tek tek belirlenip cezalandırılacaktır” denilerek tehdit edildiğini öne süren İnşaat-İş, “Plazaların olduğu yere doğru yürüyüş gerçekleşiyor. Yönetim binasının camları kırıldı. Eyleme katılan işçi sayısı giderek artıyor” paylaşımında bulundu.