Yarsav Başkan Yardımcısı: “Yargının Durumundan Hepimizin Sorumluyuz; Gözümüzün Önünde Olanlara Yeterince Ses Çıkarmadık.”

YARSAV Genel Başkan Yardımcısı Trabzon Hâkimi Murat Aydın Adli Yıl’ın açılışı münasebetiyle sosyal medya hesabında paylaşımlarda bulundu. Yeni adli yılın başladığını ve söyleyenecek çok şeyin olduğunu anlatan Aydın, “Yargının içinde bulunduğu durumdan hepimizin sorumluluğu var. Hakim, avukat, C.savcısı, adliye çalışanları hepimiz daha iyi bir yargı için yeterince çaba göstermedik. Gözümüzün önünde olanlara yeterince ses çıkarmadık. Kendimizi çocuğunu kendimizin çizdiği sınırların içine hapsettik.” dedi.
YARSAV Genel Başkan Yardımcısı Murat Aydın paylaşımları şöyle;
Hadi…
Yeni adli yıl başlıyor.
Söylenecek çok şey var. Ama hepsi bilindik şeyler. Yargının etkinliği, güvenilirliği, liyakat sorunu ve en önemlisi bağımsızlığı ve tarafsızlığı hakkında tespitlerde bulunmaya da gerek yok. Bunlar da bilindik şeyler.


“Yargının içinde bulunduğu durumdan hepimizin sorumluluğu var. Hakim, avukat, C.savcısı,adliye çalışanları hepimiz daha iyi bir yargı için yeterince çaba göstermedik. Gözümüzün önünde olanlara yeterince ses çıkarmadık.Kendimizi çocuğunu kendimizin çizdiği sınırların içine hapsettik”
“Bazı barolar,bir avuç hakim,avukat ve C.savcısı akıp giden olaylara karşı durmaya çalışıyor.Ama yeterli olmuyor,olamaz da.İşimizi iyi yapmak kadar işimizi iyi yapmak için gereken ortamın oluşması için de çaba sarf etmemiz gerekir.Daha çok kişinin, kurumun çaba sarf etmesi gerekli”
“Bugün adli yıl açılışı vesilesi ile yapılacak onca konuşmadan sonra eve gideceğiz. Bir an için yalnız kaldığınız da kendinize şunu sorun: “Daha iyi bir yargı sistemi için benim yapacak hiç bir şeyim yok mu?” Eğer “Yok” diye cevap veriyorsanız benim de diyecek bir şeyim yok.”
“Ama var diyorsanız onu yapmaya hemen yarın başlayalım. Bugs Bunny’nin dediği gibi “verimli bir yolculuk ilk adımla başlar canım” O halde hadi…”