‘Şimdilerde Beyaz Toroslar ile Siyah Transporterlar Yarıştırılıyor’

Evrensel yazarı Dr. Şebnem Korur Fincancı: “Şimdilerde yeniden kayıplar dillendiriliyor. Kayıt dışı gözaltı iddiaları var aylara yayılan. Beyaz Toroslar ile siyah Transporterlar yarıştırılıyor…”

Şebnem Korur Fincancı, ile ilgili görsel sonucu
           Şebnem Korur Fincancı

Adli tıp uzmanı bir hekim ve insan hakları aktivisti olan Şebnem Korur Fincancı, polisin Cumartesi Anneleri’ne uyguladığı şiddeti eleştirdiği yazısında, “Bu yazıda adı geçmesi gereken biri daha var. Mehmet Ağar” diyerek, Ağar’ın gözaltında kayıpların yoğun olarak yaşandığı dönemde devlette üstlendiği görevleri sıraladı.
Türkiye İnsan Hakları Vakfı ve Ceza Hukuku Araştırmaları Derneği’nin de kurucu üyeleri arasında yer alan Fincancı, yazısının devamında ise “Şimdilerde yeniden kayıplar dillendiriliyor. Kayıt dışı gözaltı iddiaları var aylara yayılan. Beyaz Toroslar ile siyah Transporterlar yarıştırılıyor” diyerek, Ağar’ın 24 Haziran seçimlerinden hemen önce sarf ettiği “Her dönem Erdoğan’a desteğimizi ortaya koyduk. Ama bu dönemki kadar fiilen desteğim olmamıştı” sözlerini hatırlattı.
Şebnem Korur Fincancı’nın, bugünkü Evrensel gazetesinde ‘Yası tutulamayan ölüler meydanı’ başlığıyla yayınlanan yazısının ilgili bölümü şöyle:
Şimdilerde yeniden kayıplar dillendiriliyor. Kayıt dışı gözaltı iddiaları var aylara yayılan. Beyaz Toroslar ile siyah Transporterlar yarıştırılıyor. Mehmet Ağar 18 Haziran’da yaptığı bir açıklamada, “Her dönem Erdoğan’a desteğimizi ortaya koyduk. Ama bu dönemki kadar fiilen desteğim olmamıştı” demiş.
Galatasaray Meydanı bu Cumartesi hepimizin belleğine bir başka görüntüyle daha kazındı. Sevgili Arat Dink’i gözaltına almaya çalışan polise, onu vermemek için direnen onca dostun güzel yüzü, birbirine kenetlenmiş güçlü elleri ve kolları, Vedat Arık’ın objektifinden hakları için mücadele eden insanlığın, Şadi Çalık’ın heykelinin sadeliğinde yansıyan gücü… 701. haftada buluşmak üzere!