Bulgaristan’da Feci Kaza: 16 Ölü, 27 Yaralı

Bulgaristan’da, Sofya-Svoge güzergahında meydana gelen feci otobüs kazasında 16 kişi hayatını kaybetti, 27 kişi ise yaralandı. Yaralılar, Sofya’daki Harp-Tıp Akademisinde, Pirogov hastanesinde ve Sveta Anna hastanesinde tedavi altına alındı. Svoge’deki hastaneye yaraları daha hafif olan 6 kişi yerleştirildi.
Bakış.bg’da yer alan habere göre, kaza otobüsün kaygan yolda kontrolden çıkması ve iki otomobille çarpıştıktan sonra yoldan çıkması ile meydana geldi. Takla atan otobüs, 20 metrelik bir uçuruma yuvarlandı.
bulgaria
MANASTIR ZİYARETİNE GİDİYORLARDI
Kaza yerini ziyaret eden İçişleri Bakanı Valentin Radev, otobüsün inanç turizmi kapsamında 33 yerli turist taşıdığını, hastaneye kaldırılan şoförün sorgulanacak durumda olmadığını açıkladı.
Ulaştırma Bakanlığının firmayı birkaç ay önce denetlediği ve herhangi bir eksiklik söz konusu olmadığı kaydedildi. İstatistiklere göre, kazanın yaşandığı yol son derece riskli ve kaza oranı yüksek.

BİR GÜNLÜK YAS İLAN EDİLDİ

Kaza üzerine Cumhurbaşkanı Rumen Radev, cumartesi akşamı katılmayı planladığı kutlama programını iptal etti. Başbakan Boyko Borisov, 27 Ağustos pazartesi günü, bir günlük yas ilan edildiğini duyurdu.
Ä°lgili resim