Ahmet Takan: “MİT Müsteşarı Hakan Fidan, ABD’nin Yaptırım Kapsamında”

Yeniçağ yazarı Ahmet Takan, ABD’nin Adalet Bakanı ve İçişleri Bakanına karşı almış olduğu yaptırım kararı ile ilgili çarpıcı bir iddia ortaya attı. Takan, kaynaklarından aldığı bilgiye göre “ABD’de MİT’e de dava açılması konuşuluyor, Hakan Fidan’da yaptırımlar” kapsamına alınabileceğini aktardı.
İzmir’de tutuklu bulunan ve daha sonra ev hapsine alınanan papaz Andrew Brunson’ın serbest bırakılması için ABD, Adalet Bakanı Abdülhamit Gül ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya yönelik yaptırım kararı almıştı. ABD- Türkiye ilişkilerinde yaşanan bu krizin ardından 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün eski danışmanı ve Yeniçağ yazarı Ahmet Takan, ‘yaptırım krizi’ ile ilgili çok çarpıcı bir iddiada bulundu. Takan, bugünkü köşe yazısında ABD ile Türkiye arasında başlayan ‘yaptırım krizi’ kapsamında kaynakların kendisine MİT Müsteşarı Hakan Fidan’ın da yaptırım kapsamına alınabileceğini aktardı.
Ahmet Takan bugünkü köşe yazısında şunları yazdı:
“… Ankara’daki sağlam kaynaklardan duyduğuma göre, papaz krizinde iktidar, operasyon düzenlemek için gönderilen 2 MİT görevlisinin ABD’de tutuklandığı iddiaları ve haberleri ortaya atılmıştı. Ama her nedense bu iddia ve ilişkin haberler, açığa ve ne olduğu ortaya çıkarılmadan üstü kapatılmıştı. Ankara’daki sağlam kaynaklardan duyduğuma göre, Papaz krizinde, iktidar, bu 2 MİT görevlisinin de Türkiye’ye iadesini masaya koymuş. Ancak, ABD tarafı buna çok hiddetlenmiş. Kaynaklarım, “ABD bu talebe çok kızdığı gibi şimdi o tarafta sadece Halkbank’a yeni soruşturmalar açılması değil MİT’e de dava açılması konuşuluyor. Hakan Fidan da yaptırımlar içine girerse şaşırma” diyor.
 
Ayrıca Ankara kulislerinde Fidan’ın görevden alınacağının konuşulduğunu da aktaran Takan, “Kendisine Dışişleri Bakanlığı verilmemesinden dolayı yeni önerilen yerler için çetin pazarlıkların devam ettiği konuşuluyordu. Dur bakalım şimdi ne olacak?” dedi.