Tarihi Oradea Kalesinde Anadolu Rüzgarı..

Bu sene Ploieşti ile başlayan Anadolu Yemek ve kültür festivali rüzgarı (Anatolian Food Fest) bu kez Romanya’nın kuzey batısının şirin şehri Oradea’da esiyor. Tarihi Oredea kalesinde gerçekleştirilen Festival, ilk başladığı Cuma gününden itibaren halkın yoğun ilgisiyle karşılaşıyor.
Tuna Vakfı’nın Lumina Vakfı ve Oradea yerel yetkilileri ile işbirliği halinde düzenlediği festivalde Romen-Türk 100’ün üzerinde Hizmet gönüllüsü hamur açıp, kebap pişiriyor. El emeği-göz nuru mutfak ürünlerinin yer aldığı 40 stand, Oradea halkı ve yerel medyasının yoğun ilgisi ile karşılaşıyor.
https://www.facebook.com/AnatolianFoodFestival/videos/1449472045154366/?t=45
Festival süresince, Türkçe-Romence şarkı ve folklor gösterileri, hat ve ebru ve kına sanatlarının yer aldığı stantlar ile sema gösterileri kültür şehri Oradea halkına tam bir kültür ziyafeti sunuyor.
Özellikle; kebap, köfte, gözleme, baklava, tantuni stantlarının yer aldığı geleneksel Anadolu yemek ve tatlıları stantlarında uzun kuyruklar oluşuyor. Türk çayı ve kumda pişen telveli kahvesi de misafirlerin yoğun ilgi gösterdiği standların başında geliyor.
Oradea Kalesinde (Cetatea Oradea) düzenlenen Anadolu yemek ve kültür festivali, her gün 11.00 ile 23.00 arası ziyaretçilere açık. 3 Ağustos Cuma günü başlayan Festival, 5 Ağustos Pazar akşamı sona erecek.
#AnatolianFoodFestival #FestivalTurcesc #Oradea2018
oredea (4) oredea (7)Görüntünün olası içeriği: 1 kişi, oturuyor ve yiyecek