Romanya’daki Hizmet Gönüllüleri Festival Gelirini Atina’daki Afetzedelere Bağışladı

Romanya’daki Hizmet gönüllüleri Atina’daki yangından etkilenenlere anlamlı bir jest yaptı. Bu hafta sonu Köstence’de düzenlenen Anadolu festivalinin geliri, afetzedeler için açılan hesaba yatırıldı.
fest2 (1)
Romen-Türk Hizmet gönüllülerince kurulan Tuna Vakfı, iki yıldır farklı şehirlerde düzenlediği festivallerle Anadolu kültür ve misafirperverliğini tanıtıyor. Festival, bu hafta sonu otağını Karadeniz kıyısındaki Köstence iline kurdu. Açılan standlarda kebapların yanı sıra geleneksel ev yemekleri ve tatlıları Romen konukların beğenisine sunuldu. Standlarda Hizmet okullarında çalışan öğretmenler ve eşleri görev aldı. Yağmura rağmen ilgi beklenenin üzerinde oldu.
fest2 (2)
Vakıf yönetimi, Köstence’de düzenlenen festivalin gelirini Yunanistan’daki yangında zarar görenlere gönderme kararı aldı. Düşen ateşin herkesi yaktığı bilinciyle hareket ettiklerini kaydeden vakıf başkan yardımcısı Yusuf Küçük, ‘’Böyle bir işi severek yapıyoruz. Çünkü bu insanlık vazifesi.’’ dedi. Vakıf, diğer şehirlerde düzenlenen festivallerden elde edilen geliri de yine mağdur mültecilere gönderecek.
https://www.facebook.com/AnatolianFoodFestival/videos/1440472546054316/?t=54
‘’EŞİTTEN ÖTE KARDEŞİZ BİZ!’’
Türk dostlarının jesti Köstence’deki Yunan toplumunu mutlu etti. Romanya’daki Yunan Toplumu Başkanı Anton Traian Antoniadis takdirlerini ‘’Buradaki tüm insanlar olarak eşitten öte kardeşiz biz. Kimliğin fark etmiyor. Fark eden, yakınındaki insanın ihtiyacı için ne hissettiğindir.’’ sözleriyle dile getirdi.
YARDIM DEKONTU YUNANİSTAN YETKİLİLERİNE TESLİM EDİLDİ
Tuna Vakfı yetkilileri, Köstence’deki festivalden elde edilen geliri Yunanistan’ın yangın afetzedeleri için açtığı hesaba yatırdı. Yardım dekontunu Yunanistan’ın Bükreş Büyükelçiliği yetkililerine teslim eden Vakıf yetkililerinin anlamlı desteklerine teşekkür eden Büyükelçilik yetkilileri, örnek destekleri için Hizmet Gönüllülerine teşekkür etti.
fest2 (3)
Festivalde Türk, Romen ve Yunan halk oyunları ilgiyle izlendi. Sema gösterisi beğeni topladı. Tuna Vakfı’nın gelirini mağdurlara adadığı festivallerin bir sonraki etabı, bu hafta ülkenin batısındaki Oradea kentinde düzenlenecek.
Görüntünün olası içeriği: 8 kişi
https://www.facebook.com/AnatolianFoodFestival/videos/1441933952574842/?t=25