Anadolu’nun Kültür ve Mutfak Zenginlikleri Köstence’de

Anadolu Yemek ve kültür festivali (Anatolian Food Fest) kervanının 5’inci durağı, Dobruca’nın kalbi Köstence oldu. Festival, diğer şehirlerde olduğu gibi Köstence’de de yoğun ilgiyle karşılaştı.
festival
Tuna Vakfı’nın Uluslararası Köstence Bilgisayar Lisesi (ICHC) ve Lumina Vakfı işbirliği ile düzenlediği festivalde, Türk-Romen, ev hanımı-öğretmen, erkek-bayan, çoluk-çocuk yüzlerce Hizmet gönüllüsü hamur açıp, kebap pişiriyor. El emeği-göz nuru mutfak ürünlerinin yer aldığı 40 stand, Köstence sakinlerinin ve yerel medyanın yoğun ilgisi ile karşılaştı. Romanya Radyosu da Festival alanında kurduğu stantta festivali tanıtan bölgesel yayın yaptı.
Festival süresince, şarkı ve folklor gösterileri, hat ve ebru sanatlarının yer aldığı stantlar ile sema gösterileri Köstencelilere tam bir kültür ziyafeti sunuyor. Özellikle; kebap, köfte, gözleme, baklava, tantuni stantlarının yer aldığı geleneksel Anadolu yemek ve tatlıları stantlarında uzun kuyruklar oluşuyor.
kostence (1)
Köstence Pavilionul Expozitional (Bulevardul Mamaia 33.)’de düzenlenen ve saat 10.00 ile 22.00 arası açık olan Anadolu Kültür ve Yemek Festivali, 27 Temmuz Cuma günü başladı. Festival, 29 Temmuz Pazar akşamı sona erecek.
https://www.facebook.com/AnatolianFoodFestival/
https://www.facebook.com/AnatolianFoodFestival/videos/1440149479419956/?t=27
fest2 chiftele
gozleme
suberek
YEREL VE ULUSAL MEDYA FESTİVALE GENİŞ YER AYIRDI
festiva
radio
cuget degustam  festivalul