Hizmet Gönüllülerinin Festival Kervanı Cluj’ A Demir Attı

Romen-Türk Hizmet gönüllülerinin kurduğu Tuna Vakfı, Ploiesti, Bükreş ve Yaş illerinden sonra bu hafta sonu Avrupa’nın Kültür Başkenti Cluj’a demir attı.
anatolian
Horia Demian Sports Hall içerisinde düzenlenen etkinliğe (Anatolian Food Fest) Clujlular yoğun ilgi gösteriyor. Romen televizyonları ve radyoları canlı bağlantılarla festivaldeki kültür aktivitelerini izleyicilerine duyurdu.
FB_IMG_1532253307709Türk-Romen, ev hanımı-öğretmen-öğrenci, bay-bayan, çoluk-çocuk yüzlerce Hizmet gönüllüsü hamur açıp, kebap pişiriyor, çay ve kahve servisi yapıyor. El emeği-göz nuru mutfak ürünlerinin yer aldığı festival, şehir halkının akınına uğruyor.
FB_IMG_1532253288044
Herbiri farklı lezzetlerde onlarca yemek, sanat ve gösteri stantlarının yer aldığı etkinlikte, doğal olarak Türk çayı ve kumda pişen telveli kahvesi de ikram ediliyor. Özel olarak hazırlanmış Osmanlı şerbetinden tatmayı da unutmamak lazım.
 
FB_IMG_1532253325227Festival süresince, şarkı ve folklor gösterileri, hat, ebru ve kına sanatlarının yer aldığı stantlar ile sema gösterileri büyük ilgi görüyor. Özellikle gözleme, kebap, baklava, tantuni ve geleneksel Anadolu yemek ve tatlılarının olduğu stantlarda uzun kuyruklar oluşuyor.
FB_IMG_1532253293130
 
Yemek stantları, sanat etkinlikleri, müzik ve Anadolu misafirperverliği ile Clujlulara tam bir kültür ziyafeti sunan ve halen devam eden festival, 3 gün boyunca on binlerce kişi tarafından ziyaret edildi.