Tuna Vakfı’nın Kültür Festivali Kervanı Yaş Halkıyla Buluştu

Tuna Vakfı gönüllüsü Romen ve Türk Hizmet gönüllülerinin Anadolu Yemek ve kültür festivali (Anatolian Food Fest) kervanının üçüncü durağı, Romanya’nın kuzey doğusunun başkenti sayılan Yaş (Iaşi) şehri oldu.
Otomatik alternatif metin yok.
Uluslararası Iași Spectrum Okulu ve yerel kurumların işbirliği ile düzenlenen festivalde, Türk-Romen, ev hanımı-öğretmen, erkek-bayan, çoluk-çocuk yüzlerce Hizmet gönüllüsü hamur açıp, kebap pişiriyor. El emeği-göz nuru mutfak ürünlerinin yer aldığı 40 stand, Yaş sakinlerinin ve yerel medyanın yoğun ilgisi ile karşılaştı.
Festival süresince, şarkı ve folklor gösterileri, hat ve ebru sanatlarının yer aldığı stantlar ile sema gösterileri Yaş sakinlerine kültür ziyafeti sunuyor. Özellikle; kebap, gözleme, baklava, tantuni stantlarının yer aldığı geleneksel Anadolu yemek ve tatlıları da ziyaretçilerin damak tadına hitap ediyor.
yas
Expoziției parkında düzenlenen ve saat 10.00 ile 22.00 arası açık olan Anadolu Kültür ve Yemek Festival, 13 Temmuz Cuma günü başladı. Festival, 15 Temmuz Pazar akşamı sona erecek.
1 (1) 1 (2)