Gazeteci Cevheri Güven Cezaevinde Ölüme Terk Edilen Nesrin Gençosman’ın Son Günlerini Anlattı

Gazeteci Cevheri Güven, cezaevinde ilaçlarının verilmemesi ve ihmal yüzünden tutukluluğunun 60. gününde hayatını kaybeden Kur’an Kursu öğretmeni Nesrin Gençosman’ın ölümüyle ilgili ayrıntıları paylaştı.
Bold Medya’da konuşan Güven, Gençosman’ın yakınları ile hastane çalışanlarının olayla ilgili anlattıklarını tek tek sıraladı.
“Nesrin Gençosman’a cezaevinde birkaç günlük ilaç veriliyor. İlaçlar Cuma günü tükeniyor. Hafta sonu olduğu için ilaç verilmliyor. Pazartesi günü hastalığı ilerliyor.”
“Açık görüşte ablasıyla görüşüyor ama konuşma zorluğu çekiyor. Ablası durumu cezaevi müdürüne iletiyor. Müdür doktorla konuşuyor. Doktor 2 gün sonra hastaneye sevk edeceğini söylüyor. Fakat Çarşamba günü gelmeden Gençosman Salı gecesi kriz geçiriyor. Acil bir şekilde ölüm döşeğinde hastaneye kaldırılıyor. Hastaneye geldiğinde yapılacak birşey kalmamıştı. Doktorlar genç kadının hastaneye çok geç sevk edildiğini söylüyor. Nesrin uykuya alınıyor.”
“Savcılık apar topar tahliyesine karar veriyor. Amaç ise ‘cezaevlerinde tutuklulukta bir kişi daha öldü’ dedirtmemek için.”
“İhmalde birinci dereceden sorumlu cezaevi müdür. Daha önce Şırnak Cezaevi’nden görev yapmış. Tankların önünde fotoğraf çektirip “bunlar bizim oyuncaklarımız” demiş. Devlet, Kürtler üzerinde staj yaptırdığı yöneticileri Hizmet Hareketi üzerinde kullanıyor.”
Son olarak Nesrin Gençosman tutuklanma sebebi “Kur’an öğretmesi.”