Cluj’da Düzenlenen Uluslararası Matematik Olimpiyatları Sona Erdi: Romanya, 4 Madalya ve 2 Mansiyon Kazandı

Cluj'da düzenlenen ve 116 ülkeden 615 öğrencinin yarıştığı 59. uluslararası matematik olimpiyatlarında Romanya takım halinde 33’üncü oldu.

Cluj’da düzenlenen Uluslararası Matematik Olimpiyatları sona erdi. 6 kişilik Romanya takımı, 1 altın, 1 gümüş, 2 bronz ve 2 mansiyon kazandı. 116 ülkeden 615 öğrencinin yarıştığı 59. uluslararası matematik olimpiyatlarında Romanya takım halinde 33’üncü oldu. Olimpiyatlarda birinciliği ABD, ikinciliği Rusya ve üçüncülüğü ise Çin ekipleri kazandı.
cluj (2)

Toplam 6 kişilik ekipten 5’inin Lumina Eğitim Kurumlarına bağlı ICHB ve ICHC okullarından gelen öğrencilerin oluşturduğu Romanya Takımının tek altın madalyasını Uluslararası Bükreş Bilgisayar Lisesi (ICHB) öğrencisi Ioan-Andrei Nicolae kazandı.
Bükreş’teki Tudor Vianu lisesi öğrencisi Ciprian-Mircea Bon-ciocat gümüş, Uluslararası Köstence Bilgisayar lisesi öğrencisi Edis Memiş ile ICHB öğrencisi Mihnea-Gabriel Doica ise bronz madalya ile yetindiler.
Yine Uluslararası Bükreş Bilgisayar Lisesi öğrencileri; Antonie Ciocan ile Radu-Alexandru Iacob ise mansiyon ödülüne layık görüldüler.
BEŞŞAR ESAD’IN OĞLU ROMANYA’DAN ELİ BOŞ DÖNÜYOR

esad
Romanya’daki olimpiyatlarda umduğunu bulamayan Hafız Esad, lise hayatını madalyasız tamamladı.

Suriye adına Romanya’daki matematik olmpiyatlarında yarışan Beşşar Esad’ın oğlu Hafız Esad, ülkesine madalyasız dönecek. Altı kişilik Suriye ekibi yarışmadan, 2 bronz madalya ve 2 mansiyon ödülü kazandı.
Yarışmada Suriye adına yarışan Beşşar Esad’ın oğlu Hafız Esad, başarı sağlayamadı. Genel sıralamada 486. olan Esad, katıldığı üçüncü uluslararası olimpiyattan da eli boş ayrılıyor.
Dedesinin adını taşıyan genç matematikçi, Romen basınına lise bitirme telaşıyla olimpiyatlara yeterince hazırlanamadığını açıklamıştı.
Altı kişilik Suriye takımı, olimpiyatlardan 2 bronz ve 2 mansiyon ödülü kazandı. Ülke sıralamasında Suriye 60. oldu.
Romanya’daki olimpiyatlarda Türkiye, 1 altın, 1 gümüş ve 4 bronz madalya ile ülke sıralamasında 24. oldu.

TÜRK ÖĞRENCİLER 6 MADALYA KAZANDI

Romanya’nın kuzey batısındaki Cluj kentinde düzenlenen olimpiyatlarda Türk öğrenciler 1 altın, 1 gümüş ve 4 bronz madalya kazandı. Ev sahibi Romanya da Türkiye gibi 6 madalya çıkardı. Rumen öğrenciler, 1’er altın ve gümüş madalyanın yanı sıra, 2 bronz madalya ve 2 mansiyonla teselli oldu.