Erdoğan’ın Aile Şirketi: Final Sezonu 1. Bölüm Özeti

Yorum | Levent Kenez

Bakanların, bakanlar kurulunun bir anlamı varmış gibi gün boyunca yapılan bakan totolar, heyecanlı heyecanlı komik işte bakanlar kurulu listesi anonsları gerçekten hala nerede olduğumuzun anlaşılmadığını gösteriyor.
Zaten Erdoğan’ın kendisi de bakanlar kurulunun bir hikaye olduğunu göstermek için Varank gibi bir karikatürü, trollerden sorumlu fedaisini bakan yaptı. Daha önce büyükelçi yaparak etrafı güldürmüştü şimdi herkesi güldürdü. Daha nasıl açık anlatsın? Şoförünü vekil yapan adam çaycısını bakan yapmış çok mu? Varank’ın CV’sinde böcek kumpasındaki efsane rolüne atıfta bulunulmuş da, sağa sola silah yolladıkları cihatçılık oyunundaki rolüne hiç değinilmemiş. Kutsal hedef için verilen zayiatların önemi yoktur fetvasının cisimleşmiş halidir Varank. Abi katili ile aynı safta olmayı içine sindirecek kadar her şeyi tevil edebilecek siyasal İslamcı ikiyüzlüğünün en rezil simasıdır. Belki de bir vefanın, hesaplanamayan kaybın özrü için oradadır.

Diplomasinin ırzına geçmiş adamla dahiliyenin içine etmiş adamın yerini koruması normal. Erdoğan’ın gözüne nasıl girilir konusunda yeni gelenlere model olabilirler. Ben kısaca anlatayım yine de: Önce kişiliğinizi, onurunuzu ve insanlığınızı kapıdan bırakacaksınız sonrası zaten geliyor. Zaten bu kapıdan girdiğinize göre bunları yapmış demeksinizdir öyle çok derse, modele ihtiyacınız da yoktur. Bir acemilik yaşamadan bu işi halledeceksiniz.
Ülkenin tapusunu üzerine geçirdikten sonra kasanın anahtarlarını Berat’a vermiş olması çok bir şey değil. Bu dönemin en iğrenç adamlarından birisi olan Berat’ın adı ilan edilince piyasaların verdiği tepki ülkenin işinin zor olduğunu bir kez daha gösterdi. Bundan 5 yıl önce bunlardan ehven Babacan tekrar ekonominin başına gelince dolar düşmüş, borsa yükselmişti.  Berat enerji ihalelerinin başına geçtiğinde bundan daha iyi bir bakan mı olacaktı diye yazılar yazan Hürriyet şeyleri bakalım şimdi de hazinenin başına Berat’tan iyisi mi gelecekti diye yazı döktürecekler mi? Reza’ya yazık oldu. Gitmeyip kalsaydı büyük ihtimalle bakandı.
Hulusi Akar’ın savunma bakanı olmasına da şaşırmadım. Muhtemelen şöyle bir diyalog geçmiş olmalı:
– Paşam yeni dönemde de mesai arkadaşı olmak isterim.
-Siz nasıl uygun görürseniz efendim.
-Savunma ya da yardımcım olabilir henüz listeyi neticelendirmedim.
-Bizim için her vazife kutsaldır sayın Cumhurbaşkanım.
-Spor bakanı da yapabilirim.
-Harbiye’de kros takımındaydım efendim.
-Belki aile bakanlığı olur.
-İyi bir aile babası olduğumu söylerler efendim.
15 Temmuz’un bütün kirli işbirlikçileri hep kontrol altında. Hulusi Akar için bir insanın bu kadar da madara olmayı içine sindirmeyeceğini düşünüp ondan bir Sisi çıkarmayı düşünenler Seyhan Soylu’ya müracat etseler daha fazla yol alırlar. Erdoğan’ın emriyle helikoptere atlayıp Gül’e giden Akar’a güvenmeyen Erdoğan’ın onun yanına konuşulanlara tanık olsun diye saz sanatçıcı Kalın’ı gönderdiğini de unutmayalım. Akar’ın kurşun askercilik oynayarak hayatta kalmaya çalıştığını mı yoksa zaten gönüllü yaver mi olduğunu bu sezon finalinde öğreneceğiz.
Erdoğan’ın yemin töreni için hatıra para bastırması ile ilgili olarak intihar edercesine irtifa kaybeden İnce şöyle bir tweet atmış: ‘Önce FETÖ için para basmıştı, şimdi kendisi için para basmış!’. Mucize olsa cumhurbaşkanı olacak adayın meseleye baktığı yere bak. Ülke bitmiş, krallık ilan edilmiş, hala Fetö diyor. Bir tanesi de bilmem hangi bakanın kardeşi Fetö’den hapiste diyor. Bu yeni dönemden tek beklentim CHP’yi kapatmasıdır. Türkçe olimpiyatları için basılan paraya kadar düşmüşlere hatırlatalım. CHP’lilerin Türkçe olimpiyatları için övgü dolu sözlerini yazsak burdan aya yol olur. Madem Türkçe olimpiyatlarını bir terör faaliyeti görüyor İnce, Kılıçdaroğlu’nun olimpiyatlar gururumuzu okşuyor demecini de alsın kurultayda Kılıçdaroğlu Fetöcü diye kullansın, belki o zaman devirir. Ekrana da Kılıçdaroğlu’nun olimpiyat gençleri ile fotosunu verir. Bir diğer cumhurbaşkanı adayı da gittiği olimpiyat törenleri için Bahçeli talimat verdi o sebeple gittim demişti.  Bu korkak ve iki yüzlülerin alternatif oluğu ülkenin tartışmasız hakkı Erdoğan gibi birisidir. Erdoğan hem devleti hem milleti tümden ülkeyi tuz buz edeceği için bu ikiyüzlülerle vakit kaybetmektense Erdoğan’a tükenişe doğru gitmek daha hayırlı olacak.
Dün resmen başlayan ancak uzun bir süredir zaten bir adamın iki dudağı arasında yönetilen Türkiye’de bu düzene destek vermeyenler ne yapmalı? Acizane önerilerimizle bir sonraki yazıda burdan devam edelim.
(TR724)