Uluslararası Matematik Olimpiyatlarının Açılışını Yapan Cumhurbaşkanı Iohannis, Romanya Takımına Moral Verdi

Olimpiyatların açılışını gerçekleştiren Cumhurbaşkanı Klaus Iohannis yarışmada Romanya’yı temsil eden matematik olimpiyat ekibini tebrik ederek moral verdi. Romanya ekibindeki 6 öğrenciden 5’ini Lumina Eğitim Kurumlarına bağlı ICHB okul öğrencileri oluşturuyor.

Bu yıl Romanya’nın ev sahipliği yaptığı Uluslararası Matematik Olimpiyatları Transilvanya’nın başkenti Cluj Napoca’da başladı. Olimpiyatların açılışını gerçekleştiren Cumhurbaşkanı Klaus Iohannis yarışmada Romanya’yı temsil eden matematik olimpiyat ekibini tebrik ederek moral verdi. Romanya ekibindeki 6 öğrenciden 5’ini Lumina Eğitim Kurumlarına bağlı ICHB ve ICHC okul öğrencileri oluşturuyor.

matematik2
Cumhurbaşkanı Klaus Iohannis, Romanya Matematik takımı öğrencilerini tek tek tebrik ederek başarılar diledi.

CLUJ GAZETESİ: EN ÇOK OLİMPİYATÇI YETİŞTİREN OKULUN BAŞARI SIRRI: ÇOK ÇALIŞMAK
trans
Romanya Matematik ekibindeki 6 öğrenciden 5’inin Lumina Eğitim kurumlarına bağlı Uluslararası Bilgisayar Lisesi (ICHB)’den çıkması ve okulun başarıları konusunda geniş bir haber yapan Cluj’daki transilvania reporter gazetesi, “Romanya’nın en çok olimpiyatçı yetiştiren lisesinin başarı sırrı: Çok çalışmak” başlığıyla yayınladı.
Alexandra Enășoaıe imzalı haberde okul öğrencilerinin bugüne kadar 600 ulusal ve 300 uluslararası madalya kazanarak önemli başarılara imza attığı belirtilerek okul müdürü Mustafa Öz’ün başarı sırrı olarak “Iyi öğretmenler, iyi öğrenciler ve çok çalışmak” sözlerine yer veriliyor.
İLK ULUSLARARASI MATEMATİK OLİMPİYATLARINI ROMANYA DÜZENLEMİŞTİ
Bu sene 59’uncusu düzenlenen ve ilki de yine 1959 yılında Romanya’nın girişimi ile gerçekleştirilen Uluslararası Matematik Olimpiyatlarına Romanya’nın Büyük Birliğin 100’uncu yıl dönümü nedeniyle 100 ülkeden 1500 katılımcı iştirak ediyor. Pazar günü başlayan Olimpiyatlar Cuma günü sona erecek. Romanya Matematik bilimleri konusunda dünyanın önde gelen ülkeleri arasında yer alıyor.