Hukuk Savaşını Kazanan Romen Gurbetçi Constantin Reliu Artık Yaşıyor!

Doksanlı yıllarda çalışmak için Türkiye’ye gitmesinin ardından senelerce kendisinden haber alınamayan Constantin Reliu, eşi tarafından yaptırılan ‘ölüm kaydını’ yargı önündeki ikinci denemesinde iptal ettirmeyi başardı.

Çalışmak için Türkiye’ye giden ancak senelerce kendisinden haber alınamayan Romen gurbetçi Constantin Reliu, ailesinin yaptırdığı ölüm kaydını iptal ettirmek için sürdürdüğü hukuk savaşını nihayet kazandı ve hayatta olduğunu resmen ispatladı.
Doksanlı yıllarda çalışmak için Türkiye’ye gitmesinin ardından senelerce kendisinden haber alınamayan Reliu, eşi tarafından yaptırılan ‘ölüm kaydını’ yargı önündeki ikinci denemesinde iptal ettirmeyi başardı.
Constantin Reliu ile ilgili görsel sonucu
Constantin Reliu, bu sene başında Romanya’ya döndüğünde, ailesinin 2016 yılında kendisi hakkında ölüm belgesi çıkarttırdığını ve yasamadığını öğrendi. Bunun üzerine 63 yaşındaki gurbetçi, hayatta olduğunu hukuken ispatlamak için Vaslui kentindeki mahkemeye başvurdu. Ancak hâkimler, gözlerinin önünde duruşmaya katılan Reliu’nun bu talebini geri çevirdi. Romen medyasına göre, gerekçe olarak ölüm belgesine itiraz süresinin dolmuş olması gösterildi.
Constantin Reliu ile ilgili görsel sonucu
Şok üstüne şok yasayan Reliu, Vaslui’deki mahkemenin aleyhinde verdiği karar sonrası yaptığı açıklamada, “Ben yaşayan bir hayaletim. Hayatta olmama rağmen resmen ölüyüm” dedi. Reliu, kendisini ölü ilan ettiren ve şu an İtalya’da yaşayan eşini de Romanya’daki evini hukuka aykırı olarak elinden almakla suçladı.
BARLAD MAHKEMESİ RELİU’NUN YASADIĞINI KABUL ETTİ
Ancak başlattığı hukuk mücadelesinden vazgeçmeyen Reliu, bu kez doğduğu kent olan Barlad’daki mahkemeye başvuruda bulundu. Reliu’nun lehinde karar veren mahkemenin hükmü, 30 gün içinde temyize götürülmezse resmiyet kazanacak.
Ä°lgili resim
Constantin Reliu ile ilgili görsel sonucu
Romanya devletine göre iki yıl önce “ölen” Reliu, ülkesine döndüğünden beri, hayatta olduğunu resmi bir belgeyle kanıtlayamadığı için ne bir işe girip çalışabiliyordu ne de devlet yardımı alabiliyordu. Reliu bu nedenle komşularından aldığı yardımla geçiniyordu.
Constantin Reliu, Türkiye’de resmi evraklarının süresi dolduğu gerekçesiyle Aralık ayında gözaltına alındıktan sonra Ocak’ta Romanya’ya sınır dışı edilmişti.
 

Romen gurbetçinin film gibi hayatı: 1990’lı yıllarda habersiz Türkiye’ye giden Vaslui’lu adam 25 yıl sonra evine dönünce hayatının şokuyla karşılaştı!

Mahkeme Romen gurbetçinin başvurusunu reddetti: ‘SEN YAŞAMIYORSUN’