Hizmet Gönüllülerinin Festival Kervanı Bükreş’te

Romen-Türk Hizmet gönüllülerinin kurduğu Tuna Vakfı, Ploiesti’den sonra bu hafta sonu Anadolu’nun yemek ve kültür zenginliklerini Bükreşlilerin ayağına getirdi.
anatolian
Titan Parkı içerisinde düzenlenen etkinlik (Anatolian Food Fest) Başkentte büyük ses getirdi. Romen televizyonları canlı bağlantılarla festivaldeki kültür aktivitelerini izleyicilerine duyurdu.
Türk-Romen, ev hanımı-öğretmen, erkek-bayan, çoluk-çocuk yüzlerce Hizmet gönüllüsü hamur açıp, kebap pişiriyor. El emeği-göz nuru mutfak ürünlerinin yer aldığı festival, Bükreşlilerin akınına uğruyor.
Birbirinden ilginç 80 yemek, sanat ve gösteri stantlarının yer aldığı etkinlikte doğal olarak Türk çayı ve kumda pişen telveli kahvesi de ikram ediliyor. 
kebap
Görüntünün olası içeriği: 1 kişi, gülümsüyor, ayakta
Festival süresince, şarkı ve folklor gösterileri, hat, ebru ve kına sanatlarının yer aldığı stantlar ile sema gösterileri büyük ilgi görüyor. Özellikle gözleme, kebap, baklava, tantuni ve geleneksel Anadolu yemek ve tatlılarının olduğu stantlarda uzun kuyruklar oluşuyor.
Görüntünün olası içeriği: bir veya daha fazla kişi
Yemekleri, sanat, müzik ve Anadolu misafirperverliği ile Bükreşlilere tam bir kültür ziyafeti sunan ve halen devam eden festival, 3 gün boyunca on binlerce kişi  tarafından ziyaret edildi.
Konserler, folklor gösterileri ve Uluslararası dil ve kültür festivali (IFLC) öğrencilerinin sahne gösterileri ve şarkıları ile renklenen festival, zaman zaman yağan yağmura rağmen büyük ilgi görüyor.
Görüntünün olası içeriği: 1 kişi, gülümsüyor, ayakta ve açık hava
Festivalde çocuklar da unutulmadı. Çeşitli balon, gösteri, konser ve eğlence etkinlikleri çocuklara unutulmaz renkli bir hafta sonu yaşatıyor.
Tuna Vakfı gönülleri tarafından hazırlanan Festival, Türk – Romen dostluğuna da büyük katkılar sağlıyor.
https://www.facebook.com/AnatolianFoodFestival/videos/1401318456636392/
Görüntünün olası içeriği: 1 kişi, ayakta, ağaç, sakal ve açık hava
4
fest (7)fest (3)