Iflc Çocuklarının Muhteşem Gösterileri Bükreş’te Gönülleri Fethetti

Uluslararası Dil ve Kültür Festivali (IFLC 2018) “dünyanın renkleri” Romanya programı, Bükreş Palatul Copiilor salonunda muhteşem gösteri ve koreografilerle büyük beğeni topladı.
14 ayrı ülkeden 100’e yakın öğrencinin katıldığı program tam bir dil ve kültür şölenine dönüştü. Yaklaşık iki saat suren dünya çocuklarının muhteşem gösterileri ayakta alkışlandı.
iflc (1)
iflc (12)Küresel Barış ideali doğrultusunda bu sene 16. düzenlenen Uluslararası Dil ve Kültür Festivali için dünyanın dört bir tarafından gelen çocuklar, Romence, İngilizce, Türkçe, Fransızca ve Rusça başta olmak üzere kendi ülkelerinin dillerinde birbirinden etkileyici şarkılar seslendirdi.

iflc (14)
Mandela ve Gandi’nin hayatının anlatıldığı tiyatrol skeç ve sunumlar büyük alkış aldı.

HZ. YUSUF, MANDELA VE GANDİ’NİN HİKAYELERİ
Dünyanın pek çok farklı ülkesinden 100’ün üzerinde öğrencinin katıldığı programın bu yılki teması ’Adalet ve Evrensel İnsan Hakları’ oldu. Gecede şarkı ve yöresel dansların yanı sıra kardeşleri tarafından kuyuya atılan Hz. Yusuf’un hikayesi, Nelson Mandela’nın özgürlük mücadelesi ve Mahatma Gandi’nin barış yolculuğunu anlatan özel koreografiler de sahnelendi.
iflc (2)
Ayrıca, ülkelerindeki insan hakkı ihlalleri nedeniyle göçe mecbur bırakılan toplam 60 milyon mülteci ve hapisteki anne ve bebeklere ithaf edilen şarkılar da duygulu anların yaşanmasına neden oldu. Gösteriler, seyircilerin büyük ilgisini gördü.
iflc (28)
Uluslararası Dil ve Kültür Festivali’nin Romanya programını bine yakın kişi izlerken, program, Romanya Haber sosyal medya youtube hesabı (https://www.youtube.com/watch?v=sBJQ93uiMB4) üzerinden de canlı yayınlandı.
iflc (17)
iflc (31)
iflc (4)
iflc (34)
iflc (21)