Belçika’da İkinci Skandal: Sandıklar Kapanmasına Rağmen AKP’lilere Oy Kullandırıldı

Belçika’da bir vatandaşın oy kullandıktan sonra İzmir’de Adnan Menderes Havalimanında da oy kullandığına yönelik iddialar hakkında soruşturma devam ederken Belçika’daki oy kullanımıyla ilgili olarak yeni bir skandal daha gündeme geldi. Twitter’dan paylaşılan görüntülere göre Belçika’da sandıkların kapatılması sonra da oy kullandı.
Halk TV Almanya Temsilcisi Oktan Erdikmen’in Twitter’da paylaştığı görüntülere göre, bir vatandaşın ‘Saat 9’u 20 geçiyor’ sözlerine sandık başkanı olduğu iddia edilen kişi, “Geçebilir. Ben sandık başkanıyım, açıyorum” cevabını veriyor. Çekim yapan vatandaşa müdahale ederek engellemeye çalışıyor.
24 Haziran’da yapılacak Cumhurbaşkanı ve 27. Dönem Milletvekili Genel Seçimleri için Belçika’da yaşayan Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları 15 Haziran- 19 Haziran arası 5 gün süreyle başkent Brüksel ve ülkenin ikinci büyük şehri Antwerp’te oy kullanabildiler. Daha önceki seçimlerde Brüksel ve Anvers Başkonsolosluklarında oy kullanılırken bu sefer YSK’nin kararıyla daha geniş bir alanda kullanılması kararlaştırılmıştı. Antwerp Başkonsolosluğu bölgesindeki vatandaşlar, Antwerp Expo, Jan Van Rijswijk 191, 2020 Antwerp, Belgium adresinde Saat 09:00 ile 21:00 saatleri arasında oy kullandı. Brüksel Başkonsolosluğu bölgesindeki vatandaşlar ise Brussels Expo, Palais 3. Place De Belgique Nr.1, 1020 Bruxelles adresinde Saat 09:00 ile 21:00 saatleri arasında oy kullanabildi.

HEM YURT DIŞINDA HEM TÜRKİYE’DE OY KULLANDI! FACEBOOK’TA PAYLAŞINCA ORTAYA ÇIKTI
24 Haziran seçimleri için bir kişinin, hem Belçika hem de İzmir Adnan Menderes Havalimanı’nda oy kullandığı iddia edilmişti. Şahsın Facebook hesabından oy kullanılırken çekilen fotoğrafları yer alırken, fotoğrafların altına “2 defa oy kullanmışsın” şeklinde yapılan yoruma “Olsun o kadar” diyerek cevap verdiği görülmüştü. Çifte oy kullandığı iddia edilen şahıs, “Maşallah komşum, oyları çifter çifter kullandın bu herkese nasip olmaz” diye yazılan bir yoruma da, “Bu seferlik öyle oldu” diye yanıt veriyor.
Gelişmeler ve haberler üzerine, YSK Başkanı Sadi Güven, sosyal medyada mükerrer oy kullandığı iddia edilen bir kadının gözaltına alındığını açıklamıştı. Güven, “Aynı isimle farklı kimlikleri taşıyan kişiler olduğunu gördük” ifadesini kullanmıştı. Güven şöyle demişti: “Dün itibariyle sosyal medyada bir haber dolaştı. Belçika’da bir vatandaşımızın oy kullandıktan sonra İzmir’de Adnan Menderes Havalimanı’nda da oy kullandığına yönelik fotoğraf vardı. Aynı isimle farklı kimlikleri taşıyan kişiler olduğunu gördük. Ancak aynı şahsın fotoğrafını paylaştığını görünce bunu savcılıkla paylaştık. İlgili şahıs gözaltına alındı, tahkikat devam ediyor. Her türlü yolsuzluğun karşısında olacağız. Yasa 5 yıla kadar hapis cezası ön görüyor. Başkasına ait kimliklerle oy kullanan şahıslara 5 yıl hapis cezası var çok açık. Dün de bu kişiyle ilgili ihbarda bulunduk.”