4 Yaşında Cezaevi ile Tanışan Nail, Sığındıkları Atina’da Lösemi ile Savaşıyor

Nail, Türkiye’de Hizmet Hareketine yönelik hukuksuz kitlesel imha operasyonlarının mağduru çocuklardan biri. 4 yaşındayken hapishane ile tanıştı. Annesi Birgül Koçal’ın tutuklanmasıyla o da annesiyle birlikte mahpus yattı.

4 yaşında cezaevi ile tanışan Nail Koçal şimdi sığındıkları Yunanistan’da lösemi ile savaşıyor. Annesi hapishanede olduğu gibi yanında, kardeşi diğer mülteci ailelere emanet. Atina’da tedavisi devam eden küçük Nail Almanya’da ilticası kabul edilen babasının işlemlerinin tamamlanmasını ve yanlarına gelmesini bekliyor.
Hizmet Hareketine yönelik soruşturmalar kapsamında tutuklanan annesi Birgül Koçal’la birlikte 4 yaşında cezaevi ile tanışan Nail Koçal şimdi sığındıkları Yunanistan’da lösemi ile savaşıyor.
Annesinin tahliye edilmesinden sonra birlikte Yunanistan’a sığınan Nail, Almanya’da iltica talebi kabul edilen ve aile birleşimi işlemlerini beklerken lösemi olduğunu öğrendi. Yine mülteci bir doktor tarafından ilk teşhisi konulan Nail’in tedavisine Atina’da başlandı.
Anne Betül Koçal’ın Whatsapp mesajıyla gazeteci Cevheri Güven’e bildirdiğine göre, “Yunanistan’da bulunan Türkiyeli 5 yaşındaki mülteci Nail Koçal’a perşembe günü Lösemi teşhisi kondu. Kan değerleri çok düşük ve acilen kemoterapiye başlandı.”

9 ve 5 yaşındaki iki oğlu Yunanistan’da hayata tutunmaya çalışan Birgül Koçal’ın eşi Şaban Koçal’la aile birleşimi yoluyla Almanya’da yeni bir hayat kurmaya çalışırken küçük oğlunun vücudundaki morlukları farketti. İlk teşhisi Yunanistan’daki Türkiyeli mülteci bir doktor koydu.
Güven’in aktardığına göre, “Hastanede yapılan tetkiklerde Lösemi tanısı konuldu. Kan değerleri çok kritik sınıra inmişti ve uçak yolculuğu yapmasını bırakın kaybedecek bir dakika zaman yoktu. Yunanistanlı doktorlar kemoterapi sürecini başlattı.”

 
 
 
Almanya’dan aile birleşimi işlemlerinin hızlandırılmasını bekleyen anne Birgül Koçal ve oğlu Nail hastanede. 9 yaşındaki oğulları ise Atina’da mülteci statüsünde olan diğer arkadaşlarına bırakıldı. Baba ise henüz evrakları hazır olmadığı için Almanya’dan gelip bu en zor günlerde ailesinin yanında olamıyor. Aile, baba Şaban Koçal’ın evraklarının tamamlanıp Yunanistan’a gelmesini bekliyor.
Küçük Nail’in tedavisine başlansa da enfeksiyon ya da kanama riskinden dolayı kısa sürede yolculuk yapması mümkün değil.
Mesajında “Nail’i yalnız bırakmayın, dua edin” diyen Birgül Koçal, kamuoyundan ve Almanya hükümetinden destek ve dayanışma bekliyor.