Bükreş’te Hükümet Taraftarları Protesto Gösterisi Düzenledi

Yaklaşık 1 yıldır hükûmet aleyhinde dev protestolara sahne olan Bükreş Victorie Meydanında dün aksam ilk defa iktidar yanlıları protesto gösterisi gerçekleştirdi. Ülkenin dörtbir tarafından gelen göstericiler hükûmet meydanında gövde gösterisi yaptı.
İktidar ortağı partiler, Sosyal Demokrat Parti (PSD) – Liberal ve Demokratlar Birliği (ALDE) taraftarları, özellikle yolsuzlukla mücadele eden özel yetkili DNA savcılarını hedef aldı.
Yaklaşık 70 bin kişinin katıldığı mitingde bir konuşma yapan Senato Başkanı Calin Popescu Tariceanu, demokratik bir ülke olana kadar mücadele edeceklerini belirtti.

Hakkında çeşitli soruşturmalar devam eden iktidarın büyük ortağı PSD Başkanı Liviu Dragnea da yaptığı konuşmada “”Paralel devlet unutmasın ki biz çoğunluğuz. Bizim adımız demokrasi. Paralel devlet, devletin kurumlarını gayrimeşru bir şekilde kullanıyor.” dedi.
miting psd ile ilgili görsel sonucu
PSD’li Bükreş Belediye Başkanı Gabriela Firea ise azınlık diktatörlüğüyle yaşayamayacaklarını belirterek, “Seçimler dürüst ve özgürdür. Halkın oyu kutsaldır” diye konuştu.
‘HÜKÜMETTEKİ PARTİNİN PROTESTO YAPMASI NORMAL DEĞİL’
Cumhurbaşkanı Klaus Iohannis ise mitingle ilgili yaptığı değerlendirmede, hükümeti eleştirerek hükümetteki partinin protesto yapmasının normal olmadığını, mitinglerin bir protesto biçimi olduğunu ve protestoların muhalefet tarafından ya da hükümetten memnun olmayan halk tarafından yapılabileceğini belirtti.
Iohannis, “Normal toplumlarda hükümet protesto etmez. Parlamento onlarda. Ülkenin sorunlarını çözecek tüm araçlara sahipler. Bence bu popülist bir yaklaşım.” açıklamasını yaptı.
FOTO Inquam Photos / Octav Ganea