Eski Tenisçi İlie Nastase, 6 Saat Arayla İki Kez Karakolluk Oldu

Romanyalı eski tenisçi İlie Nastase, önce alkollü araç kullandığı halde polise direnmekten kelepçelendi, birkaç saat sonra da ehliyetsiz araç kullanmaktan gözaltına alındı. Hakkında iki soruşturma dosyası açılan Nastase’ye ayrıca 500 euro ceza kesildi.
Cuma günü, teniste bir zamanlar dünyanın bir numarası olan İlie Nastase için hayal edemeyeceği kadar kötü başladı. 71 yaşındaki Nastase’yi, sabaha karşı arabasıyla evine giderken polis durdurdu ve alkol muayenesi yapmak istedi.

YERE DİZ ÇÖKTÜRÜP KELEPÇELEDİLER

Alkol ölçüm cihazına üflemeyi reddeden Nastase, arabasına binip Bükreş sokaklarında yoluna devam etti. Arkadan yetişen polis aracın önünü kesti ve eski tenisçiyi yere diz çöktürüp kelepçeledi.
Nastase, polis aracıyla adli tıpa götürüldü. Yapılan test sonucu 0,55 mg/l alkollü çıkan Nastase hakkında ceza soruşturması başlatıldı. Ehliyetine el konulan eski tenisçi taksiyle evine gitti.

BU KEZ MOTOSİKLETLE …

Polislerin şiddet uyguladığını ileri süren Nastase, vücudundaki yaraların tespiti için öğle üzeri motosikletiyle hastaneye gitti. Hastane çıkışı sürekli çizgiden dönüş yapan Nastase, bu kez devriye gezen polise yakalandı. Polis bu kez ehliyetsiz araç kullanmaktan işlem yaptı ve Nastase’yi karakola götürüp ifadesini aldı.

POLİS ŞEFİ: ”KANUNU UYGULADIK”

Nastase’nin kötü muamele iddialarına başkent il trafik müdürü Victor Gılceava basın toplantısıyla cevap verdi. Meslektaşlarının yasalara uyduğunu söyleyen Gılceava, Nastase’nin görevi başındaki polislere nefret içeren sözler kullandığını ileri sürdü.

2305 LEY CEZA CABASI

Bir gün içinde iki kez soruşturmaya uğrayan ünlü tenisçiye, toplam 2305 ley ceza kesildi. İlie Nastase, 7 yıl önce, yine aynı caddede alkollü araç kullanırken yakalanmış ve ehliyetine el konulmuştu.

Kaynak: http://ipahaber.com/2018/05/26/romanyali-eski-tenisci-6-saat-arayla-iki-kez-karakolluk-oldu/