Fethullah Gülen’den Gazze’de Hayatını Kaybedenler İçin Taziye Mesajı

Fethullah Gülen Hocaefendi, Gazze’de hayatını kaybedenler için taziye mesajı yayınladı. Gazze’de 50’den fazla insanın ölümünü ve binlercesinin yaralanmasını üzüntüyle öğrendiğini söyleyen Gülen, “Hadisede hayatını kaybedenlerin ailelerine ve sevenlerine baş sağlığı ve metanet diliyorum. Yaralıların bir an önce şifa bulması için duacıyım. Cenab-ı Erhamürrahimin dünyamızı insanların karşılıklı anlayış ve saygı içinde kucakladıkları barış ve huzur dolu günlere bir an evvel ulaştırsın.” dedi.
Hocaefendi, mesajında İsrail’e barışçıl protestolara saygı göstermesi çağrısında bulundu.
New York merkezli, Allience for Shared Values (Ortak Değerler için Birlik) (AFSV) kuruluşunun internet sitesinde yer alan taziye mesajının tamamı şöyle; “ Gazze sınırında 50’den fazla insanın ölümü ve binlercesinin yaralanmasıyla neticelenen hadiseyi derin bir üzüntüyle öğrendim. İsraili sivillere ateş açmama ve barışçı protesto hakkına saygı göstermeye davet ediyorum. Sivillerin ve çocukların can güvenliği temin edilmeli ve daha fazla can kaybının önüne geçilmelidir.
Bu hadise bize bir kere daha hatırlatıyor ki her insan hayatına değer verme ve her insanı aziz tutma şuurunun bütün dünyada hakim kılınmasına ihtiyaç vardır. Hadisede hayatını kaybedenlerin ailelerine ve sevenlerine baş sağlığı ve metanet diliyorum. Yaralıların bir an önce şifa bulması için duacıyım. Cenab-ı Erhamürrahimin dünyamızı insanların karşılıklı anlayış ve saygı içinde kucakladıkları barış ve huzur dolu günlere bir an evvel ulaştırsın.”ifadelerine yer verildi.
Gülen’in yayınladığı taziye mesajı şöyle;